Nariuotakojai mokykloje


Kovo 12 dieną  mūsų mokykloje lankėsi Palangos insektariumas – vienintelis Lietuvoje specializuotas nariuotakojų zoologijos sodas, kurio atstovai  pristatė edukacinę programą  ,,Nariuotakojai mokykloje”.

Mūsų mokyklos pradinių ir vyresniųjų klasių mokiniai turėjo puikią galimybę apžiūrėti gyvus egzotinius eksponatus: įvairius vorus, vabalus, gyvalandes, maldininkus, tarakonus, šimtakojus. Moksleiviai išgirdo daug naudingos informacijos, sužinojo, kuo tarantulai skiriasi nuo paukštėdų, kokie šimtakojai patys agresyviausi, kurie iš jų  nuodingi, o kurie valgomi, ir daugybę kitų įdomių dalykų. Bet turbūt labiausiai visus sužavėjo galimybė rankose palaikyti didžiausius pasaulyje Madagaskaro šnypščiančiuosius tarakonus.

Šios edukacinės programos tikslas – supažindinti mokinius, tėvus, mokytojus su nariuotakojais, suteikti galimybę apžiūrėti keletą jų iš arčiau, sužinoti jų maitinimosi ir sandaros ypatumus, bei parodyti mokiniams, kad jie nėra tokie pavojingi, kaip dažnai klaidingai apie juos yra galvojama.

20150312_101254

Nuotraukas galite pamatyti čia.