Vilniaus miesto mokinių technologijų olimpiada „Mes – kūrybingi ir išmanūs“


2017 metų vasario 23 dieną Lietuvos edukologijos universitete vyko Vilniaus miesto mokinių technologijų olimpiada ,,Mes – kūrybingi ir išmanūs”. Olimpiadą administravo Vilniaus „Sietuvos“ progimnazija.

Olimpiada organizuojama dviems amžiaus grupėmis (8, 9,10 ir 11-12 kl.) pagal atskiras technologinio ugdymo programas. Į olimpiadą mokykla siunčia:

  • 8, 9, 10 klasių po 1-ą nugalėtoją iš skirtingų veiklos grupių: iš mitybos, tekstilės ir konstrukcinių medžiagų/elektronikos ir
  • 11-12 klasių po 1-2 nugalėtojus iš tekstilės ir aprangos, taikomojo meno, amatų ir dizaino, Turizmo ir mitybos veiklos grupių.

Registruodamasis kiekvienas olimpiados dalyvis pateikia savo projektinį-kūrybinį darbą, atitinkantį Olimpiados temą, kartu su darbo aprašu. Registruodamasis į MITYBOS veiklos grupę, olimpiados dalyvis pateikia tik savo projektinio-kūrybinio darbo, atitinkančio Olimpiados temą, darbo aprašą (gaminio atsivežti nereikia).

Olimpiadą sudaro dvi dalys:

  1. Namų projektinio-kūrybinio darbo eksponavimas pagal atitinkamą technologijų programą/ kryptį;
  2. Individuali dalyvio praktinė-kūrybinė veikla, atliekama olimpiados metu, pasirinktoje kūrybinės veikos grupėje. (Darbui skiriamos 3 val.).

Olimpiadai organizuoti, rezultatams įvertinti ir kandidatams atrinkti į Lietuvos mokinių technologijų olimpiados trečiąjį etapą sudaroma ir Savivaldybės švietimo padalinio vadovo patvirtinta komisija.

Olimpiados nugalėtojai skiriami, sumuojant namų projektinio-kūrybinio darbo eksponavimo (sudaro 25% vertinimo) ir praktinės-kūrybinės veiklos (sudaro 75% vertinimo) rezultatus.

Vertinimo komisijos sprendimu, technologijų olimpiados antrojo etapo 8, 9,10 ir 11-12 klasių grupių nugalėtojai, apdovanojami padėkos raštais. Komisijos sprendimu, devyni 8, 9,10 ir 11-12 klasių grupių nugalėtojai, siunčiami į 2017 metų Lietuvos mokinių technologijų olimpiados trečiąjį etapą tarp jų yra ir mūsų mokyklos nugalėtoja Liza Kurilcik, 10 klasės mokinė. Vilniaus miesto mokinių technologijų olimpiadai ,,Mes – kūrybingi ir išmanūs” mokinę paruošė technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė.

 Parengė: technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė

 IMG_5702Nuotraukas galite pamatyti čia.