Lenkiškos dainos festivalis


image-0-02-04-97f028c571177b775eae958bbeb83a0545b4fc6c6a6dd2f4dc4db4b88cfd6681-V

Kaip ir kasmet, šį pavasarį, balandžio 19 dieną mūsų mokykloje vyko tradicinis lenkiškos dainos festivalis, kuriame dalyvavo pradinių klasių mokiniai: Mateuš Valiučko, Kamila Mia Galan, Izabela Buša, Emilija Malakauskaitė, Silvestras Gurecki ir sesutės Uršulia ir Monika Kodz.
Dalyviai šios šventės nekantriai laukė ir ruošėsi. Jau prieš porą mėnesių kiekvienas norintis pasirinko labiausiai patinkančią dainelę, mokėsi ją dainuoti, derino judesius, kūrė sceninį įvaizdį…
Koncertą pradėjusi mokyklos vokalinė grupė įtraukė į linksmą dainelių atlikimą – visi linksmai plojo ir kartu dainavo. Gera ir be galo smagu buvo klausytis vaikų dainų. Kai į sceną įžengia mažieji dainorėliai, paprastam klausytojui išnyksta viskas aplink, nes mažieji iškart paperka savo žavesiu ir nuoširdumu. Šis dainų festivalis suteikė mokiniams galimybę atskleisti muzikinius gebėjimus, tapti svarbiems, lipti į sceną, girdėti audringus žiūrovų plojimus. Koncertas parodė, kaip puikiai vaikai dainuoja, kokie jie užsidegę dainavimu, scenine drąsa. Buvo lengva pastebėti mokytojos ir mokinių artimą ryšį, gerus santykius ir vieną bendrą jų tikslą – gražiai dainuoti. Pilna kūrybinių minčių mokytoja Irena Šeibak su malonumu lauks naujų mokinių.
Renginys tikrai puikiai pavyko. Liko sužavėti ne tik dalyviai, bet ir žiūrovai. Baigiamąjį žodį tarė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jūratė Venciuvienė. Ji padėkojo dainininkams ir mokytojai už gerą pasirengimą festivaliui, palinkėjo sėkmės ir visiems įteikė mokyklos padėkas.
Ačiū visiems dalyviams už skambias ir nuoširdžias dainas! Džiugu, kad mūsų mokykloje yra daug talentingų vaikučių.
Tikimės, kad kitą pavasarį ir vėl skambi daina sklis pro atvirus Pavilnio pagrindinės mokyklos langus.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Valentina Višniakova

Nuotraukas galite pamatyti čia.