Atvirų durų diena – Šeimos šventė


Sakoma, ilgalaikės tampa tos šeimos, kurios sukurtos dvasinių vertybių pagrindu. Ne išimtis yra  ir bendra, didelė šeima – mokykla. Šeima – tai artimi ir brangūs žmonės. Laimingi tie, kurie turi šeimas ir tikrai brangių žmonių ratą. Tai didžiulė vertybė.

Mūsų mokykloje jau daugelis metų tradiciškai rengiama Šeimos šventė, vienijanti tris gražias ir prasmingas pavasario šventes: Vaikų gynimo dieną, Motinos ir Tėvo dieną. Tai bene populiariausias mokyklos renginys, sukviečiantis ir suvienijantis daugiausiai žiūrovų. Gegužės 15 d. mokykloje šurmuliavo mokiniai, derinantys su mokytojais paskutinius meninės programos akcentus, tėvai, seneliai bei kiti šeimos nariai. Skambant nuotaikingai muzikai, svečiai buvo sutikti drugeliais ir gėlytėmis išpuoštoje salėje.  Visą mėnesį kruopščiai ruošėmės šiai šventei – mokėmės gražių dainelių apie mamą, tėvelį, senelį, senelę, vaikai piešė savo šeimas.

Renginyje skambėjo patys nuoširdžiausi ir šilčiausi žodžiai tiek mamai, tiek tėvui, aidėjo  įvairiausios dainos. Mokiniai sukūrė malonią ir jaukią aplinką. Susirinkusius svečius mokiniai stebino šokiais, dainomis bei  originaliais vaidinimais. Kiekvienas stengėsi savo širdies dalelę atiduoti patiems brangiausiems žmonėms – MAMYTEI  ir TĖVELIUI. Ne vienam per skruostą nuriedėjo ir ašara.

„Kai žemė išgyvena patį gražiausią sodų žydėjimo metą, švenčiame  Šeimos dieną. Juk tik šeimoje galime būti laimingi, suprasti ir išklausyti. Ačiū, kad esate mūsų šeima. Didžiuojamės Jūsų vaikais ir mylime juos. Todėl stengsimės užtikrinti pačią geriausią ugdymo kokybę. Norime priimti į mūsų būrį ir naujus vaikučius, mūsų būsimuosius pirmokėlius ir priešmokyklinukus ” – sakė direktoriaus pavaduotoja ugdymui  Jūratė Venciuvienė.

Būsimi pirmokėliai ir priešmokyklinukai džiaugėsi ne tik mokinių koncertu. Jie buvo pakviesti į klases artimiau susipažinti su mokytojomis ir mokykla, kuri nuo rudens taps jų antraisiais namais. Mūsų mokyklos pedagogams svarbu, kaip būsimasis pirmokas adaptuosis mokykloje, kaip bendraus ir bendradarbiaus su draugais, mokytoja, kitais specialistais. Mokykla turi galimybių skatinti mokinių saviraišką, lavinti mąstymą, kūrybiškumą bei lyderystės gebėjimus. Mokykloje puoselėjamos pozityvios vertybės, skatinamas sveikas gyvenimo būdas.

Mokinių šventinis koncertas suteikė daug gerų emocijų tiek mokytojams, tiek tėvams. Visų švytinčios akys ir gera nuotaika įrodė, kad šventė buvo puiki ir sėkminga, o šeimą reikia branginti ir kasdien pripildyti meile, švelnumu, ištikimybe ir pasiaukojimu.

Suteiktos žinios, gera nuotaika, patirtos teigiamos emocijos sukūrė renginį ne tik įdomų, gyvą, patrauklų, bet ir šiltą. Visi pasijutome kaip viena didelė šeima. Šeimos šventės paskleista šiluma iškeliavo į visus namus ir primins, jog mūsų mokykla – tai didelė Šeima, kurioje svarbus kiekvienas jos narys.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Valentina Višniakova

04d5c11bd415e0eeacf6d3aa92c4f6e7_XL

http://l24.lt/lt/svietimas/item/246748-seimos-svente-vilniaus-pavilnio-pagrindineje-mokykloje

http://zw.lt/radar-wilenski/swieto-rodziny-w-kolonii-wilenskiej/