Lenkijos valstybės 100-mečio minėjimas Vilniaus Pavilnio pagrindinėje mokykloje


Skyrėme Lenkijos 100 – mečiui

 Lietuvą ir Lenkiją sieja daug amžių bendros istorijos ir laisvės kova. Šūkis „Už jūsų ir mūsų laisvę“ skambėjo per šimtmečius, pradedant nuo sukilimų prieš carizmą iki „Solidarumo“ Lenkijoje ir Sąjūdžio Lietuvoje. Tad atkurtos Lenkijos Respublikos nepriklausomybės 100 – metis, nacionalinė šventė Lenkijoje, švenčiama lapkričio 11-ąją, buvo gražiai paminėta ir Pavilnio pagrindinėje mokykloje.

Kaimyninės šalies nepriklausomybės šimtmečio minėjimas vyko papuoštoje mokyklos salėje. Šventinis koncertas prasidėjo nuo iškilmingo „Polonezo“, sušokto 1-9 klasių moksleivių. Skambėjo daug patriotinių eilėraščių. Visi susirinkusieji sugiedojo Lenkijos Respublikos himną, paskui skambėjo dainos „Jesteśmy Polką i Polakiem“, „W listopadzie“. 1b ir 2b klasių pradinukai paruošė staigmeną – išmoko ir pristatė dainą „Panie Janie“.

Mokyklos direktoriaus pavaduotoja Jūratė Venciuvienė, su švente pasveikinusi kolegas ir lenkiškų klasių auklėtinius, sakė kad lietuvių ir lenkų tautos, turėjusios sunkiai kovoti dėl savo laisvės ir nepriklausomų valstybių, šiandien taip pat išlieka sąjungininkės ir partnerės Europos Sąjungoje bei NATO aljanse.

Šventę vainikavo sveikinimai ir linkėjimai. Visus koncerto dalyvius ir svečius vaišino saldumynais, kad pajaustų šventės džiaugsmą. Vyresnių klasių mokiniai pratęsė iškilmes pokalbiais apie Lenkijos istoriją ir dainuodami patriotines dainas.

SONY DSC

Nuotraukas galite pamatyti čia.

http://l24.lt/pl/napisali-do-nas/item/271936-patriotyczna-akademia-w-szkole-podstawowej-w-kolonii-wilenskiej

http://l24.lt/lt/svietimas/item/272146-lenkijos-nepriklausomybes-minejimas-vilniaus-pavilnio-pagrindineje-mokykloje

http://l24.lt/images/fotogalerija/2018-11-11-zpl-niepodleglosc-polski-rossa-harcerze-bieg/045-niepodleglosc-zpl-rossy-fot.W.Jusiel.jpg

http://l24.lt/images/fotogalerija/2018-11-11-zpl-niepodleglosc-polski-rossa-harcerze-bieg/047-niepodleglosc-zpl-rossy-fot.W.Jusiel.jpg