Senelių šventė „Užeigoje pas močiutę“


Kodėl mes vis užmirštam širdį, lyg ji būtų mėsos gabalas? Mes kalbam apie traktorius, ir apie roką, ir apie sūrius, NATO, bet užmirštam širdį, kur viskas prasideda ir viskas pasibaigia…

Jonas Mekas

 

Šie žodžiai atsiminė, pabuvojus gražioje ir šiltoje mokyklinėje šventėje. Buvo galima vaizdžiai stebėti, kad kartų ryšys dar nesueižėjęs, kad Pavilnio pagrindinės mokyklos mažųjų auklėtinių ir jų senelių širdys plaka vienu ritmu.

Žiemai persiritus į antrąją pusę, vyksta viena iš laukiamų visų anūkų švenčių – Senelių diena, kuomet visas dėmesys skiriamas mylimiems seneliams. Šiemet savo meilę ir padėką už begalinį jų rūpestį Pavilnio pagrindinės mokyklos auklėtiniai galėjo išreikšti sausio 27 dieną, pakvietę visus į stilizuotą rytmetį „Užeigoje pas močiutę“. Nors keliai buvo slidūs ir užpustyti, susirinko gausus būrys mielų svečių – atvyko mūsų mokinių močiutės, seneliai, tėvai…

Šią ypatingą dieną seneliams programą paruošė priešmokyklinės grupės ugdytiniai bei pradinių klasių mokiniai. Svečiai buvo sutikti ir susodinti prie stalų, galėjo vaišintis vaisiais ir saldumynais. Vaikaičiai senelius sutiko meiliai šypsodamiesi, šiltai pasveikino, linkėdami jiems džiaugsmo, meilės, sveikatos, ištvermės ir dvasinės stiprybės. Anūkai savo seneliams dovanojo eilėraščius, daineles, žaidimus, šokius. Visų akys džiaugsmu spindėjo matant savo vaikus ir anūkus deklamuojant, dainuojant, žaidžiant, vaidinant, muzikuojant. Seneliai kartu su savo anūkais ir mokytojais šoko ratelius, žaidė žaidimus. Toks bendravimas sukėlė daug teigiamų emocijų mokyklos svečiams.

Nušvitę senelių veidai, garsūs plojimai bei viena kita tyliai nubraukta džiaugsmo ašara bylojo apie tai, kaip seneliai didžiuojasi savo mažaisiais anūkėliais. Dainos, šokiai, sveikinimai, pasirodo, yra puikus būdas parodyti močiutėms ir seneliams, kaip juos myli, jų laukia.

Sveikatos Jums, brangieji Seneliai, bei dar ilgų ir gražių gyvenimo metų!

Vilniaus Pavilnio pagrindinės mokyklos bendruomenė

SONY DSCVisas nuotraukas galite pamatyti čia.

http://l24.lt/lt/svietimas/item/284864-seneli-svente-uzeigoje-pas-mociut-vilniaus-pavilnio-pagrindineje-mokykloje