Išvyka į Medininkų pilį


Gegužės 10 dieną pradinių klasių mokiniai vyko į ekskursiją  po Medininkų bei Nemėžio apylinkes. Važiuodami pirmiausia aplankėme  totorių mečetę, esančią Nemėžyje. Ekskursijos vadovas papasakojo, kad XIV a. totorius Nemėžyje įkurdino Vytautas Didysis. Susipažinome  su ten gyvenančių totorių bendruomenės papročiais ir tradicijomis.

Pagrindiniu kelionės tikslu buvo  Medininkų pilis, architektūros ir istorijos paminklas.  27 metrų aukščio pilies bokšte yra įkurtas muziejus, kuriame įrengtos keturios ekspozicijų salės. Apsilankėme visuose 5 pilies aukštuose. Vaikus sužavėjo muziejaus ekspozicijos ir gido pasakojimai apie Didžiosios kunigaikštystės ginkluotę, apie papuošalus, indus . Po to mokiniai užlipo į pilies bokštą, nuo kurio atsiveria nuostabus Medininkų kraštovaizdis. Po ekskursijos mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Lankai ir jų naudojimas“. Išvykos pabaigoje visi mokiniai pakilo ant Juozapinės kalno.

Tokios išvykos yra naudingos, nes mokiniai tobulėja, geriau įsimenama nauja informacija, didėja mokinių mokymosi motyvacija. Mokiniai mokosi bendrauti.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Valentina Višniakova

20190510_092649

Nuotraukas galite pamatyti čia.