Pavilnio pagrindinėje mokykloje nuskambėjo paskutinis skambutis


Kvietime į pagrindinio išsilavinimo pažymėjimų įteikimo šventę Pavilnio pagrindinėje mokykloje buvo tokios eilutės:

„Jau baigias paskutinė pamoka,

Kurios tema – „Išsiskyrimas“.

Čia telpa nuostabių prisiminimų platuma,

Čia telpa išsakytų žodžių palikimas.“

Grojant iškilmingai muzikai į salę poromis žengė dešimtokai. Pasitempę ir per petį ryšintys juostas. Visų mokinių, tėvų ir mokytojų akys nukrypo į juos, stovinčius lyg ant tramplyno į gyvenimą. Ir jie šoko. Šoko išleistuvių simbolį – „Mokyklinį valsą“.

Mokyklos direktorius Artur Valiučko savo kalboje išleistuvių proga sakė, kad jie atsisveikina ne tik su šia mokykla, bet ir su vaikyste. Linkėjo auklėtiniams sėkmės, atkakliai siekti savo tikslų. Kad jų jaunystė būtų ne tik maloni, linksma, bet ir aktyvi, užimta. Kai visi gavo atestatus, dešimtokų vardu kalbėjęs mokinys pripažino, kad jiems paskutinis skambutis skamba ir linksmai, ir liūdnai. Džiugesys širdyse kartu su tyliu liūdesiu gyvena.

Pirmoji mokytoja buvo apdovanota puikia gėlių puokšte, raudonos rožės skirtos visų dalykų mokiusiems mokytojams. Padėkos raštus gavo pedagogai, išugdę gerų rezultatų olimpiadose pasiekusius auklėtinius.

Padėkoję ir savo tėvams, jaunuoliai linkėjo, kad juos visada lydėtų meilė, sveikata, laimė ir svajonės. Paskui dešimtokai pakvietė devintokus ir jiems įteikė simbolinį mokyklos raktą. Sakė, kad tikisi, jog visuomet mūsų mokykloje gyvens pažinimo džiaugsmas ir savitarpio supratimas.

Vėl išsirikiavę poromis, palydėti plojimais, išėjo dešimtokai iš salės. Į gyvenimą, kiekvienas su savo svajonėmis, viltimis ir lūkesčiais. Priešais juos – visas pasaulis…

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas teksto ir nuotraukų autorius Linas Senkus

SONY DSC

Nuotraukas galite pamatyti čia.