Prieš AIDS


Gruodžio 1-oji – Pasaulinė AIDS diena, kurią mini visas pasaulis. Mūsų mokykloje jau tapo tradicija minėti šią dieną, tik kaskart vis kitaip.

Sausio 21 dieną Pavilnio pagrindinėje mokykloje vyko tarpmokyklinis konkursas ,,Mes prieš aids“. Jame dalyvavo 4 komandos po 5 mokinius: dvi iš Adomo Mickevičiaus licėjaus, viena iš šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijos ir viena mūsų mokyklos. Konkurse buvo 5 turai: prisistatymas, kūrybinė užduotis, kryžiažodis, testas ir protmūšio klausimynas. Visos užduotys buvo susijusios su AIDS liga, profilaktika ir žmogaus sveikata. Nors apie šią ligą jaunuoliai žino ganėtinai daug, tačiau naujai užsikrečiančiųjų statistika vis dar šokiruoja. Geriausiai pasirodė ,,EcoLAM” komanda iš Adomo Mickevičiaus licėjaus, kuri užėmė 1-ąją vietą. Mūsų mokyklos komanda, pavadinimu ,,Švirkštai”, užėmė 2-ąją vietą. Likusios dvi komandos, ,,LG1“ ir ,,Zdrowa piątka”, pasidalino 3-iąja vieta.

Už dalyvavimą renginyje visos komandos gavo padėkos raštus, šokolado, o prizinių vietų laimėtojai buvo apdovanoti išvykomis į boulingą.

Renginys akivaizdžiai parodė, kad kartu dirbant galima pasiekti gerų rezultatų ir kad dauguma iš mūsų nėra abejingi vienai iš didžiausių pasaulio problemų.

Dėkojame visiems protmūšyje dalyvavusiems.

Biologijos vyr. mokytoja Laura Šablevičienė

PirmsNuotraukas galite pamatyti čia.