NUOTOLINIS MOKYMAS/IS


Gerbiami Tėveliai,

 

Dėl susiklosčiusių aplinkybių, nuo pirmadienio, kovo 30 d., pereiname prie mokymo organizavimo nuotoliniu būdu visiems mokyklos mokiniams. Pagal pamokų tvarkaraštį per platformą ,,Zoom“ bus transliuojamos pamokos realiu laiku.

Klasių auklėtojos išsiųs pamokų tvarkaraštį su prisijungimų nuorodomis  ,,Zoom“ platformoje. Pagal pamokų tvarkaraštį ir pateiktą nuorodą reikės prisijungti visiems tos klasės mokiniams. Mokytojas realiu laiku išaiškins temą, atsakys į mokinių klausimus, keletą užduočių atliks kartu. Rekomenduotina video pamokėlės trukmė iki 20 min. ,,Mano dienynas‘‘ aplinkoje mokytojai talpins medžiagą ir užduotis mokiniams, nustatys laiką užduotims atlikti ir lauks grįžtamojo ryšio iš mokinių. Mokiniai ar tėveliai atliktas užduotis siųs mokytojams  susitartu formatu (nuotraukų ar tekstiniu). Įvertinimus, kaip ir anksčiau, tėveliai ir mokiniai matys dienyne.

Pradinių klasių mokinių tėveliai jeigu neturi galimybės padėti mokiniams prisijungti realiu laiku, gali jungtis į virtualias pamokas rečiau, bet tada įsipareigoja  savarankiškai atlikti užduotėles pateiktas per ,,Mano dienynas“ kartu su savo vaikais.

Labai svarbu sėkmingai organizuoti nuotolinį mokymą/si visiems mokyklos mokiniams. Jo kokybė priklauso nuo mokytojų, mokinių ir tėvų susitelkimo, nuo sėkmingo visų pusių bendradarbiavimo.

Todėl kviečiu susitelkti ir drauge įveikti kylančius iššūkius. Turime įvertinti ir tai, kad ne visi dalykai pavyks iš karto ir labai sklandžiai.  Tikėtina, kad ir mokytojai, ir mokiniai, ir tėvai gali susidurti su iššūkiais, kuriems įtaką gali daryti tiek žmogiškieji faktoriai, tiek technologiniai nesklandumai, tokie kaip per didelė tinklų apkrova, priemonių trūkumas ar kt. Gali būti, kad kažkuriuos iš mūsų jau dabar aplanko nepagrįstos mintys, kad man bus per sunku, aš negalėsiu, nesugebėsiu.  Kviečiu drąsiai kreiptis pagalbos į klasių vadovus. Tikiu, kad visų mūsų geranoriškas nusiteikimas padaryti viską kaip įmanoma geriausiai yra pagrindinis kelias į mūsų visų sėkmę.

Sėkmės, sveikatos  ir stiprybės visiems šiuo iššūkių kupinu laikotarpiu!

Pagarbiai, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jūratė Venciuvienė

 

 

Informacinių kompiuterinių technologijų koordinatorius konsultuoja mokytojus, mokinius ir tėvus ,,Zoom‘‘, ,,Mano dienynas“ platformų naudojimo klausimais, sprendžia iškilusias technines problemas el. paštu iinformatikaa@gmail.com arba telefonu +370 60234139 darbo dienomis nuo 8.00 val. iki 16.00 val.

Mokyklos administracija teikia informaciją el. paštu: rastine@pavilnio.vilnius.lm.lt arba telefonu +37052674889 darbo dienomis nuo 8.00 val. iki 16.00 val.

MOKYMOSI NUOTOLINIU BŪDU TVARKOS APRAŠAS

ELGESIO INTERNETO ERDVĖJE ETIKOS TAISYKLĖS

NUOTOLINIO MOKYMO/SI REKOMENDACIJOS MOKINIAMS

VIRTUALAUS BENDRAVIMO ETIKETAS

REKOMENDACIJOS TĖVAMS IR GLOBĖJAMS DĖL VAIKŲ SAUGUMO INTERNETE

POLICIJA PERSPĖJA