Ugdymas už mokyklos ribų


Ruduo – tai metas, kai gamta nusidažo pačiomis gražiausiomis spalvomis, o aplink medžiai, krūmynai dovanoja jau subrandintus savo vaisius ir gėrybes. Tad tai puikus metas vaikams tyrinėti gamtą, atrasti jos paslaptis ir grožį. Draugystė su gamta atskleidžia gražiausias mūsų vaikų savybes, žadina kūrybiškumą, smalsumą. Kai aplinkui toks grožis – spalvoti lapai, ryškiai šviečianti saulė, tvoras ir medžius išraizgę voratinkliai –  tai visai nesinori sėdėti patalpoje, norisi kuo ilgiau būti lauke, pajusti rudenį.

Didelį pažinimo poveikį mokiniams suteikia įvairios išvykos į gamtą. Spalio 12 dieną 1a ir 3a klasių mokiniams išvyka prasidėjo nuo arti esančių vietovių, kur gėrėjosi rudenėjančia gamta, rinko rudeninius lapus ir kaštonus, su jais žaidė, lygino, skaičiavo.

Mokiniai stebėjo gamtą per įvairių medžių lapų trafaretus. Vaikai žaidė su rudeninės gamtos spalvomis, su įvairiomis daiktų faktūromis. Po to lankėsi Lietuvos jaunųjų gamtininkų centre. Didelį įspūdį paliko kieme esantys gyvūnėliai. Vaikai iš rankų šėrė draugiškas ožkas , grožėjosi žolę kramsnojančia lama.

Nuostabi gražaus rudens diena prabėgo puikiai. Dar kartą visi įsitikinome, kokia graži mūsų gamta!

Pradinių klasių vyr. mokytoja Valentina Višniakova

20201012_100154Nuotraukas galite pamatyti čia.