,,DŪZGIAM KALĖDAS SODE!“


Jau ketvirti metai vyksta mokinių floristikos darbų konkursas ir paroda „Dūzgiam Kalėdas sode!”. Tikslas – populiarinti ir garsinti Vilniaus universiteto (VU) botanikos sodą, floristikos meną, ugdyti ir skatinti moksleivių kūrybiškumą, saviraišką, iniciatyvumą bei galimybes, meninės interpretacijos poreikį, ekologinį švietimą ir pagarbą aplinkai, atskleidžiant gamtos dovanų grožį.

Šiais mokslo metais konkurse dalyvauja ir mūsų mokyklos mokinės (A grupės, V-VIII klasių mokinių namų darbų kategorijoje): Aliona Jacyna, 8 kl. mokinė su technologijų mokytoja Edita Kazakevičiene ir Fiona Deinarovič, 7 kl. mokinė su floristikos būrelio vadove Olga Leontjeva.

 I darbas

Kompozicija kalėdiniam stalui ,,Kalėdų džiaugsmas“. Mokinė labai norėjo sukurti kompoziciją Kalėdiniam stalui kitaip. Stiklinę vazą panaudojo suteikdama savo darbui paslapties. Beveik visas jis yra sukurtas iš gamtinės medžiagos: eglės, pušies spyglių, kankorėžių, medžių žievės.

II darbas

Pakabinamas kalėdinis papuošalas „Kalėdų stebuklas“. Šis papuošalas taip pat pagamintas iš gamtinės medžiagos. Jo struktūra buvo sutapatinta su Kalėdinio stalo kompozicija siekiant vientisumo.

Kviečiame palaikyti konkurso idėją ir užtikrinti jo tęstinumą balsuojant VU fb paskyroje.

Technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė ir floristikos būrelio vadovė Olga Leontjeva