Ministro padėka mokykloms


Gerb. mokyklos vadovai, mokytojai, 

Baigdamas savo, kaip švietimo, mokslo ir sporto ministro, darbą XVII-oje Vyriausybėje, kreipiuosi į Jus.

Einant šios kadencijos ministro pareigas kiek mažiau negu dvejus metus, tikiu, kad švietimo sistema sugrįžo į stabilias vėžes. Žinoma, situacija po 2018-ųjų mokytojų streiko, pasaulinės pandemijos iššūkiai nebuvo lengvas metas niekam.

Tačiau jau dabar matome sparčiai besikeičiančias mokyklas. Švietimo bendruomenė yra be galo stipri, tačiau kartu ir labai jautri. Galime greitai priimti naujoves, įveikti kylančius iššūkius, tačiau tuo pat metu matome ir nesutarimus.

Problemų ir iššūkių neišvengsime ir jų neišspręsime burtų lazdelės mostu. Tačiau tai galime padaryti išdiskutuotais sprendimais. Būtent jie kuria ilgalaikius rezultatus. Taip, tam reikia laiko sąnaudų. Tačiau viliuosi, kad sugrąžinome efektyvaus kalbėjimosi, tarimosi kultūrą. Girdėdami ir suprasdami vieni kitus galime priimti tinkamus sprendimus.

Naujai ministerijos vadovybei linkiu išlaikyti švietimo atstovams svarbią bendradarbiavimo kultūrą, įsiklausyti į mokyklos bendruomenės poreikius ir lūkesčius. Tikiu, kad tai padarius švietime turėsime tuos rezultatus, kurių visi norime.

Mokytojams, mokyklų vadovams linkiu telktis ties pokyčiais, kurie reikalingi mūsų šalies švietimui. Būkite pavyzdžiu visuomenei, kuri Jumis didžiuotųsi ir jaustų pagarbą šiai profesijai. Jūsų darbas – be galo prasmingas ir reikalingas. Visada žvelgiau į jus su dėkingumu, dėkodamas ir už palaikymą, ir už kritiką. Ir visada didžiavausi būdamas švietimo bendruomenės nariu – ir tada, kai dirbau mokytoju, mokyklos vadovu, ir atėjęs į akademinę bendruomenę, ir būdamas ministru.

Linkiu kiekvienam Jūsų jaukių, gražių artėjančių švenčių. Sutikite jas saugiai, rūpindamiesi vieni kitų sveikata.

Laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas einantis dr. Algirdas Monkevičius.