Kalėdinis renginys „Gieda visa mokykla“, užbaigiantis Jono Pauliaus II 100-ųjų gimimo metų minėjimą, ir dalijimosi kalėdaičiu šventė mūsų mokykloje


Marija šiandien davė pasauliui Amžinąjį.

Angelai ir piemenys giria Jį.

Žvaigždės vedami artėja išmintingi,

nes tu gimei, vaikeli, amžinas Dieve.

Kalėdos yra džiaugsmo, meilės ir nuoširdžių palinkėjimų metas. Toks buvo šio Kalėdinio renginio, kuris dėl karantino vyko mažose grupėse, tikslas.

Gražiai papuoštas stalas su šienu ir kalėdaičiu ant sniego baltumo staltiesės bei Kristaus gimimo scenos buvo puikus fonas vaikų ir mokytojų susitikimui. Visus dalyvius pasveikino mokyklos direktorius Arturas Valiučko.

Kalėdinis susitikimas vyko pakiliai ir iškilmingai. Kūčių vakaras dar už kelių dienų, bet šventines akimirkas, išgyventas savo bendruomenėje, šią džiaugsmingą atmosferą parnešime į savo šeimų namus.

Renginį organizavo ir prižiūrėjo šie mokytojai: tikybos mok. Valentina Zalizovskaja, 1-3 A pradinių klasių mok. Valentina Višniakova, 2-4 A pradinių klasių mok. Irena Jurgelianečienė, muz. mok. Jadvyga Šliachtovič.

1–4 klasių mokinių parengtoje programoje persipynė eilėraščiai, Kalėdinės giesmės ir fragmentai iš Kristaus gimimo scenų. Jaunieji menininkai tai pristatė labai subtiliai ir jautriai. Visi buvo ypač sujaudinti, kiekvienas galėjo atrasti dalelę savęs; visi tam tikra prasme tapo ne tik žiūrovais, bet ir Kalėdų dalyviais bei liudininkais. Skambėjo gerai žinomos giesmės, kurios taip mėgdavo giedoti Šventasis Popiežius Jonas Paulius II. Visa tai padėjo pajausti, kad Kalėdos jau arti. Buvo sukurta šventinė atmosfera, stiprinanti tikėjimą Kalėdomis.

Tegul Kūdikis, Dievo Sūnus, atėjęs į pasaulį, ateina ir į mūsų gyvenimą, suteikdamas džiaugsmo, vilties, meilės, ištikimybės ir pasitikėjimo.

Su Jo atėjimu visi esame išgelbėti.

Tegul ši Meilė atnaujina mus ir įkvepia mūsų darbus, žodžius, mintis ir pasiryžimus.

Džiaugsmingų šventų Kalėdų ir Dievo palaimintų 2021 metų!

                                                             Tikybos mokytoja metodininkė Valentina Zalizovskaja