GAMTOS MOKSLŲ SAVAITĖ


Kovo 22-26 dienomis Vilniaus Pavilnio pagrindinėje mokykloje vyko Gamtos mokslų savaitė. Nuotoliniu būdu ją organizavo biologijos mokytoja Laura Šablevičienė, fizikos mokytoja Genrika Mučinis ir chemijos mokytoja Jelena Kriučkauskienė. Svarbiausias šios savaitės tikslas buvo sudominti mokinius fizikos, biologijos ir chemijos dalykais, skatinti moksleivių mokymosi motyvaciją bei paįvairinti patį mokymosi procesą. Kiekvienoje gamtos mokslų pamokoje mokiniai buvo supažindinami su įvairiais projektais, atliko praktines užduotis bei dalyvavo viktorinose per KAHOOT ir QUIZIZZ programėles.

Fizikos pamokų metu 7-8 klasių mokiniai dalyvavo žaidime „Fizika linksmiau“: vykdė įvairius eksperimentus, sprendė kryžiažodžius bei diskutavo apie fizikos mokslo reikšmę mūsų gyvenime. 9-10 klasių mokiniai sprendė fizikines užduotis mindami mįsles.

Chemijos pamokų metu 9-10 klasių mokiniai atliko įvairius testus per QUIZIZZ programėlę tema „Gamtinės dujos ir nafta – svarbiausi angliavandenilių šaltiniai“. 8 klasės mokiniai diskutavo apie metalus gamtoje bei jų svarbą žmogaus organizmui.

Biologijos pamokų metu 8 klasės mokiniai žiūrėjo dokumentinius filmus ir ištraukas apie ekologines problemas, vėliau kūrė knygą per JAMBOARD programėlę apie įvairias globalines problemas. Kitų klasių mokiniai dalyvavo viktorinose per KAHOOT programėlę bei namuose atliko eksperimentus. Kovo 24 dieną Jevgenija Polinskaja ir Dominyka Lepiochina dalyvavo biologijos miesto olimpiadoje, kuri vyko Eduka Klasė internetinėje platformoje. Nors prizinės vietos tąkart ir nelaimėjome, bet mokinės tikrai pagilino savo žinias.

Mokiniai noriai dalyvavo įvairiose veiklose, parodė ne tik savo žinias, bet ir kūrybiškumą bei sumanumą atliekdami įvairius eksperimentus ir užduotis. Gamtos mokslų savaitė juos ne tik praturtino  žiniomis, bet ir leido pajusti gamtos pažinimo žavesį.

                                                                                                       Fizikos vyr. mokytoja Genrika Mučinis

                                                                                                       Biologijos vyr. mokytoja Laura Šablevičienė

                                                                                                  Chemijos mokytoja Jelena Kriučkauskienė