Tarptautinės Tolerancijos dienos minėjimas


Lapkričio 16 d. visame pasaulyje minima tarptautinė Tolerancijos diena. Šių metų Tolerancijos dienos ženklas – namas parodo, jog žmonės gyvena visuomenėje, kaip daugiabutyje name, kuriame kaimynai skirtingi, bet tai netrukdo žmonėms bendrauti, gyventi kaimynystėje.

Tarptautinės Tolerancijos dienos minėjimo tikslas – skatinti pagarbą, gerumą ir bendradarbiavimą tarp skirtingų kultūrų. Vienas iš svarbiausių dalykų, kurį mes galime padaryti – užauginti tolerantišką vaiką, kuris mokės suprasti tolelancijos svarbą.

Būtent šiomis temomis buvo diskutuojama su priešmokyklinio amžiaus grupės ugdytiniais bei 1-10 klasių mokiniais.

Priešmokyklinio amžiaus grupių vaikai Tolerancijos dienos proga savo nuostabų kūrybinį darbą kūrė draugiškoje aplinkoje. Vaikučiai panaudojo tapybos techniką kurdami savo tolerantišką planetą, kiekvienas iš nulinukų sukonstravo iš popieriaus namelį, kurie vėliau buvo priklijuoti prie bendro planetos piešinio. Šita meninė kompozicija padėjo vaikams suprasti, kad kiekviename planetos kampelyje gyvena žmonės, nors ir visi skirtingi, bet tuo pačiu labai panašus.

7-8 klasių mokiniai savarankiškai gamino sudėtingesnes kompozicijas iš konstrukcinių medžiagų. Jų nameliai atrodė kaip tikri svajonių namai, iš pačios gražiausios pasakos.

Visi mokiniai kurdami savo namus lavino kūrybiškumą, žinias ir bendravimo/bendradarbiavimo  įgūdžius, turėjo galimybę suprasti tolerancijos svarbą.

Parengė: priešmokyklinio ugdymo lenkų grupės vyr. mokytoja Božena Vilkicka,

7b klasės vadovė Janina Klimašauskaitė ir 8b klasės vadovė Edita Kazakevičienė