Mokyklinė lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada


Sausio 23 – 26 dienomis mūsų mokykloje vyko kasmetinė lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada.
Keletą valandų trukusios olimpiados dalyviams teko atlikti nemažai lietuvių kalbos ir literatūros užduočių. Užduotys mokiniams buvo sudarytos iš dviejų dalių.  Pirmoji dalis – žinių ir įgūdžių patikrinimas, įvertinantis ne tik teorines mokinių žinias, bet ir kritinio mąstymo įgūdžius bei bendrųjų kultūrinių kontekstų išmanymą. Antroji dalis – kūrybinė užduotis:  parašyti pasakojimą arba rašinį nurodyta tema. Užduotys buvo gana sunkios, painios, tekdavo gerai pasukti galvą.

Nors ne visi olimpiados dalyviai  užėmė prizines vietas, tačiau džiaugėsi galėję išbandyti savo jėgas, pasivaržyti su stipriausiais savo amžiaus grupių mokiniais ir įgyti naujos patirties.

O nugalėtojais olimpiadoje šiais mokslo metais tapo  5 b kl. mokinys Vitautas Dumbris, 6 b kl. mokinys Dominik Tiuchtij, 7 b kl. mokinė Milana Stankevič, 8 b kl. mokinė Kira Kuzmina ir 10 b kl. mokinė Fiona Deinarovič.

Dalyvavimas Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje – tai ne tik galimybė pasitikrinti savo žinias, bet ir puikus būdas puoselėti lietuvių kalbą, ją pažinti, atrasti  jos neišsenkantį lobyną.

                                                               Lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Marija Kožemiakinienė