KAZIUKO MUGĖ


Kaziuko mugė – vienas seniausių, ryškiausių ir mėgstamiausių tradicinių renginių Lietuvoje. Kasmet kovo pradžioje vykstanti mugė yra giliai įsišaknijusi Lietuvos kultūroje ir istorijoje.

Mugėje švenčiamas pavasario atėjimas ir pristatomas turtingas lietuviškų papročių, amatų, maisto ir liaudies tradicijų lobynas.

Kaziuko mugė yra ne tik reikšmingas kultūrinis renginys, bet ir metas, kai vilniečiai ir miesto svečiai susiburia, kad susipažintų su Lietuvos tradicijomis ir paveldu.

Šventės tikslas supažindinti mokinius su kalendorine švente bei tradicijomis Lietuvoje.

Kovo 4 dieną priešmokyklinės vaikų grupės (lenkų, rusų) kartu su 1-10 klasių mokiniais ir jų klasių vadovais bei tą dieną dirbančiais mokytojais šventė Kaziuko mugę mokykloje.

Priešmokyklinės grupės, 5b ir 8b kl. mokiniai pristatė savo paruoštą programą su muzikos mokytoja Asta Pikelyte. 2a, 4a ir 8a kl. mokiniai su muzikos mokytoja Jadvyga Šliachtovič pristatė savo programą. Taip pat 4a kl. su muzikos mokytoja Irena Šeibak savo programą. Šokio mokytoja Renata Tekorienė paruošė šokį su 3b klase. Technologijų ir dailės mokytoja Edita Masevič su savo auklėtiniais paruošė dekoracijas bei scenarijų. Prie mūsų bendros šventės prisidėjo klasių vadovės Miroslava Naganovič ir Janina Klimašauskaitė. Auklėtojos su savo mokiniais paruošė Kaziuko mugės reklaminį stendą, afišą, taip pat prisidėjo prie salės darbų.

Kaziuko mugės šventę mėgsta visi, nuo mažiausiųjų iki didelių. Ši kalendorinė šventė kupina džiaugsmo, laimės. Vieni parduoda, kiti perka, tokiu būdu ugdomas mokinių verslumas.

Organizatoriai:

technologijų, dailės mokytoja metodininkė E. Masevič,

gimtosios kalbos (lenkų) vyr. mokytoja M. Naganovič,

vyr. istorijos mokytoja J. Klimašauskaitė,

muzikos mokytojos A. Pikelytė,  I. Šeibak,

vyr. muzikos mokytoja J. Šliachtovič,

šokių mokytoja R. Tekorienė