Kūrybinis istorijos projektas „Lietuvos pilys“


Mūsų mokyklos 5b klasės mokiniai vykdė trumpalaikį kūrybinį istorijos projektą „Lietuvos pilys“. Projekto uždaviniai: domėtis savo krašto praeitimi, surasti ir atrinkti tinkamą informaciją, kūrybiškai taikyti įgytas žinias.

Projekto metu mokiniai kūrė pilių, kurios XIV-XVII a. Lietuvos valstybės gyvenime vaidino svarbų politinį, ekonominį ir kultūrinį vaidmenį, maketus. Pirmiausia susipažino su pilių paskirtimi ir sandara. Vėliau mokiniai iš savo pasirinktos medžiagos turėjo sukurti pilies maketą ir jį pristatyti draugams. Visi kruopščiai dirbo, įdėdami daug išmonės. Kovo mėnesį „pastatytos“ pilys atkeliavo į istorijos pamoką, kurioje vyko darbų aptarimas. Vienbalsiai nutarėme, kad projektas mums puikiai pavyko ir nusprendėme jį tęsti – surengti pilių maketų parodą mokykloje. Paroda sulaukė išskirtinio susidomėjimo – pilis apžiūrinėjo mokiniai, mokytojai, tėvai, mokyklos personalas.

Projekto metu buvo ugdomos mokinių pažinimo, kūrybiškumo, kritinio mąstymo, pilietiškumo, komunikavimo kompetencijos. Visa tai vyko kūrybiškai ir žaismingai.

 

Istorijos ir pilietiškumo pagr. vyr. mok. J. Klimašauskaitė