Integruotos pamokos „Velykų tradicijos ir papročiai“


Kovo 27 dieną, artėjant gražiai pavasario šventei – Šventoms Velykoms 2a, 2b, 3b ir 4a klasių mokiniai dalyvavo integruotose gimtosios kalbos, pasaulio pažinimo ir technologijų pamokose „Velykų tradicijos ir papročiai“.

Pamokų metu mokiniai sužinojo, kad Velykų papročiai formavosi nuo seniausių laikų. Jie sklidini gėrio ir pavasarinio džiaugsmo, todėl ir Velykų ritualai linksmi, triukšmingi. Velykos yra labai sena šventė, simbolizuojanti gamtos atgimimą. Tai šventė, susieta su pačiu lygiadieniu, dienos susilyginimu su naktimi. Mokiniai darė, spalvino, dekoravo margučius ir jais papuošė mokyklos kieme „išdygusį“ Velykų medį, ant kurio šakų jau „supasi“ gražūs velykiniai akcentai.

Nėra žinoma, ar lietuviai seniau žaidė tokį žaidimą, tačiau užsienyje gan populiaru margučius slėpti – o vaikai jų ieško. Kas laimi žaidimą? Tas, kuris surenka daugiausia kiaušinių. Tokia orientacinė pramoga buvo suorganizuota ir mūsų mokiniams. Pagal duotą užuominą, vaikai ieškojo paslėptų margučių. Pamokos buvo įdomios, prasmingos ir žaismingos.

Su šv. Velykom!

Pradinių klasių vyr. mokytoja Valentina Višniakova