Paroda STEAM projektas „Mes Visatoje“


Šių metų kovo-balandžio mėnesiais mūsų mokyklos 5-10 klasių mokiniai dalyvavo integruotame projekte „Mes Visatoje“. Šio projekto tikslas buvo skatinti mokinius domėtis dangaus kūnų įvairove, siekiant sužadinti jų norą tyrinėti, pažinti ir atrasti naujų dalykų.

Šį projektą sudarė kelios sritys: fizika, matematika, chemija, biologija, dailė- technologija ir geografija.

Matematikos vyr. mokytojos Kristina Maloglazova ir Jadvyga Šlachtovič mokė, kaip teisingai apskaičiuoti spindulį, braižant planetų apskritimus, o mokiniai nuosekliai ir tvarkingai tai vykdė.

Fizikos vyr. mokytoja Genrika Mučinis supažindino mokinius  su dangaus kūnų įvairove  bei Saulės sistema. Mokiniai turėjo atlikti įvairias užduotis. Viena iš jų buvo užpildyti lentelę su  Saulės sistemos planetomis ir išspręsti kryžiažodžius. Tik gavę pakankamai žinių  mokiniai galėjo pereiti prie antrosios kūrybinės dalies.

Gamtos mokslų vyr. mokytojos Genrika Mučinis, Laura Šablevičienė ir Ana Volodkienė organizavo visą kūrybinę ir praktinę veiklą. Mokiniai, išanalizavę visą gautą informaciją apie Saulės sistemos kūnus, pamokų metu iš įvairių technologinių medžiagų  pagamino aštuonias Saulės sistemos planetas, o kiekviena klasė buvo atsakinga už savo paskirtus dangaus kūnus.

5b ir 6b klasių mokiniai rinko informaciją apie kiekvieną planetą, darydami QR kodus, kuriuos po to priklijavo prie kiekvienos planetos. Tai atlikti jiems padėjo chemijos mokytoja Ana Volodkienė.

7b klasės mokiniai gamino 4 mažiausias planetas (Merkurijaus, Veneros, Žemės, Marso), 8b klasės mokiniai gamino didžiausias planetas (Jupiterio, Saturno, Urano ir Neptūno), o 8a klasės mokiniai, kartu su geografijos mokytoju ekspertu Vytautu Butkumi, susipažino su mokykloje esančia skirtingų akmenų ir mineralų kolekcija bei ruošė atrinktus akmenis parodai. Be to, mokiniai turėjo ieškoti informacijos apie kiekvieną akmenuką ir trumpai aprašyti bei surasti jų pavadinimus visomis mūsų mokykloje dėstomomis kalbomis. Jiems tai atlikti padėjo informacinių technologijų vyr. mokytoja Kristina Maloglazova.

9b klasės mokiniai gamino kosmonauto foto sienelę, o šią užduotį atlikti jiems padėjo jų klasės auklėtoja Edita Mesevič.

10 klasių mokiniai buvo atsakingi už Žemės palydovo Mėnulio modelio gamybą. Darydami Saulės sistemą, mokiniai  konsultavosi su metodininke dailės mokytoja Edita Masevič. Kiekviena  pagaminta planeta  surado savo vietą mūsų sukurtoje Saulės sistemoje pirmojo aukšto fojė.

Šio projekto pabaigoje mokiniai įtvirtino savo žinias, spręsdami įvairius testus kahoot ir quizz programėlėse, kuriuos jiems paruošė biologijos vyr .mokytoja Laura Šablevičienė. Mokiniai, įvertindami integruotą STEAM projektą sakė, kad buvo neįprastai smagu ir naudinga, jie ne tik susipažino su astronomijos mokslu, bet ir juo labai susidomėjo.

                                                                                                       Vyr. mokytoja  Laura Šablevičienė

Vyr. mokytoja Genrika Mučinis

Mokytoja Ana Volodkienė

Vyr. mokytoja Kristina Maloglazova