Ekskursija į Vilniaus dailės akademiją


Šių metų lapkričio mėn. įvyko planuota ekskursija į Vilniaus dailės akademiją. Ekskursijoje dalyvavo 8 ir 10 klasių mokinės. Atvykus į Vilniaus dailės akademiją mus pasitiko socialinės rūpybos skyriaus patalpų priežiūros specialistas. Visos nekantriai laukėme pamatyti „Titaniko“ laboratorijas ir tuo metu eksponuotas meno parodas.

Iš pradžių mus supažindino su Gaminių dizainu. Parodė visas laboratorijas ir kokiomis šiuolaikiškomis technologijomis bei mašinomis šiuo metu dirbama. Kostiumo dizainas lyderiauja tarp visų  bakalauro  programų.  Šis meno šaka ne tik yra populiari, bet ir ateičiai naudinga, praktiška. Dauguma stojančiųjų studentų pasirenka šią programą (meno šaką). Labai įspūdingai atrodė „Dizaino šiltnamis“, kuriame nuolat vyksta tam tikros parodos. Visur sklinda meno dvasia: nuo siauriausių kolidoriaus patalpų iki erdvių salių. Personalinė doktorantės tapyba ant šilko mus suintrigavo. Atlikimo metodas pakankamai originalus, bet brangus.

Po „Titaninko“ apžiūros vykome į kitą pastatą, įsikūrusį šalia dailės akademijos – tekstilės gaminių skyrių, kuriame mus pasitiko šio dalyko dėstytojas. Vien įžengusios į patalpą pamatėme įspūdingų dydžių gobelenus. Iš pradžių apžiūrėjome batikos technika nudažytas medžiagas, matėme ir šilko tapybą. Darbai atliktii kruopščiai, su meile. Labiausia mums patiko gobeleninis audimas. Austi gobelenus galima nuo mažų iki didelių pločių, su įvairiomis mašinomis. Galima ne tik austi gobelenus, dažyti  medžiagas bet ir megzti tekstilės gaminius.

Paskutinis ekskursijos objektas buvo dailės akademijos nuostabi biblioteka, kurioje puikavosi skirtinga literatūra, išleista nuo XVI a. iki šių dienų. Vien įžengusios į šias patalpas atkreipėme dėmesį, kad bibliotekos dvasia nėra moderni. Joje yra anų laikų dvasia: įspūdingos laiptinės, išlikusi senesnių laikų bibliotekos struktūra, kur studentai gali skaityti, skolintis ir neštis į namus tam tikrą literatūrą.

Nuoširdžiai dėkojame Vilniaus dailės akademijos darbuotojams už šiltą priėmimą.

 

Parengė: technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė

IMG_20161109_094953Nuotraukas galite pamatyti čia.