XVI Vilniaus ir Rytų Vilnijos krašto skaitovų konkursas ,,Žiemos pasaka”


I etapas ,,Su knygą per pasaulį”

Meninio skaitymo konkursai – tai puiki dirva atskleisti jauno žmogaus individualumą, tobulinti asmenybę. Jų tradicija neturėtų sunykti ir tam reikalingas mokytojų ir mokinių geranoriškas nusiteikimas.

Lapkričio 21 – 22 dienomis mūsų mokykloje vyko XVI Vilniaus ir Rytų Vilnijos krašto skaitovų konkurso „Žiemos pasaka“ – I etapas „Su knyga per pasaulį“.

Linkėdami geros nuotaikos ir sėkmės, sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorius A.Valiučko ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui J.Venciuvienė.

Skaitovai deklamavo rusų ir lenkų autorių kūrinius. Visi labai stengėsi, todėl pasirodymai buvo įdomūs, įvairūs. Poezija vaikų lūpomis skambėjo labai nuoširdžiai, jie puikiai perteikė kūrinių nuotaiką, mintį.

Mokinių raiškųjį skaitymą vertino direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jūratė Venciuvienė, lenkų kalbos vyr. mokytoja Miroslava Naganovič, lietuvių kalbos mokytoja Eleonora.Ališauskienė, rusų kalbos vyr. mokytojos Svetlana Bliznik ir Ana Uspenskaja.

Vertinimo komisijos narėms teko nelengva užduotys išrinkti geriausius iš gana gausaus skaitovų būrio. Kol komisija tarėsi, visi neramiai laukė, kas gi taps šių metų meninio skaitymo laureatais.

Ir štai mokyklos direktorius A. Valiučko ir komisijos narė pavaduotoja ugdymui J. Venciuvienė apdovanoję visus dalyvius padėkomis, paskelbė laureatus:

Liubov Skripkina 1b kl.

Taisija Maksimenko 2b kl.

Viktorija Artiomova 3b kl.

Viktorija Tolkačiova 4b kl.

Mateuš Valiučko 4a kl.

Izabela Buša 4a kl.

Kamila Mija Galan 4a kl.

Silvester Gurecki 4a kl.

Daniel Puiša 4a kl.

Tikimės, kad ir ateityje mokiniai aktyviai dalyvaus įvairuose konkusuose ir  toliau skleis savo kūrybinius gebėjimus. Linkime jiems sėkmės!

                                                                Pradinių klasių vyr.mokytoja Valentina Višniakova

IMG-8743Nuotraukas galite pamatyti čia.