Tarptautinė kovos su AIDS diena


Pasaulinė kovos su AIDS diena yra minima kasmet Gruodžio 1-ąją dieną.  Apie šią ligą pasaulis pirmąkart sužinojo 1981metais.  Nuo  to laiko, kai buvo užfiksuoti pirmieji susirgimai, jau mirė daugiau nei 40 milijonų žmonių.  Ši diena pasaulio mastu buvo pradėta minėti 1988 metais. Lietuvoje kovos su AIDS diena yra minima nuo 1991-ųjų metų.

ŽIV/AIDS  yra  liga, kurios išgydyti šiuo metu dar neįmanoma.  Tačiau laiku suteikus kompleksinę pagalbą su šia liga galima ilgai ir visaverčiai gyventi.

AIDS profilaktikoje pagrindinis dėmesys yra skiriamas dorovei, šeimos stiprinimui, lytiniam švietimui, narkomanijos profilaktikai, informacijos prieinamumui.

 Mūsų mokykloje gruodžio 7 dieną buvo organizuojamos integruotos pamokos 7-8 klasėse. Biologijos mokytoja Lidija Tamulėnienė pristatė ligos atsiradimo hipotezes, ligos užkrėtimo būdus, viruso dauginimosi procesą žmogaus organizme. Mokyklos psichologė Anna Ulevič paaškino keturias sergančio žmogaus reakcijos į diagnozę stadijas bei skatino tolerantišką santykį, serangančiųjų neatstūmimo nuostatas. Išdalino informacines skrajutes apie ligą. Tikybos mokytoja Olga Milinkevič parodė filmuką apie ŽIV/AIDS ligą. Mokiniai susidomėję klausėsi jiems pateikiamos informacijos, aktyviai diskutavo ir kėlė daug klausimų.

 

Mokyklos psichologė Anna Ulevič, biologijos mokytoja Lidija Tamulėnienė ir dorinio ugdymo mokytoja Olga Milinkevič

IMG_20171207_110724Nuotraukas galite pamatyti čia.