Konkursas-paroda „Kalėdų eglutė nenukertant eglės“


Šv. Kalėdos – gražiausia žiemos šventė, apipinta stebuklais, šiluma, dovanomis. Prasidėjus adventui mūsų mokyklos pradinukai buvo pakviesti prisidėti prie gamtos išsaugojimo: parodyti išradingumą ir sukurti netradicinę, t.y. iš neįprastų priemonių eglutę.

Konkurse dalyvavo 1-4 klasių mokiniai ir jų tėveliai. Net 50 autorių,  pagamino  53 eglutes. Pasitelkę lakią fantaziją, parodos dalyviai savo eksponatams panaudojo plunksnas, pūkus, samanas, lapus, sėklas, metalą, plastiką, kavos pupeles, gėles, popierių, vielą, siūlus, įvairios struktūros medžiagą, šiaudus, akmenis, džiovintus vaisius ir uogas, akmenis ir net makaronus… Praktiškai buvo naudojama viskas, kas randama buityje.

Labai pradžiugino darbelių gausa, jų  įvairovė, estetinis vaizdas. Džiaugiamės, kad tėveliai, mokiniai ir mokytojai drauge bendradarbiaudami aktyviai dalyvavo konkurse. Juk taip norisi, kad Šv.Kalėdos  džiugintų mokinių sielas ir akis.

Konkurso komisijai suskaičiavus  balsus paaiškėjo, kad:

I vietą laimėjo Izabela Buša, Kira Kuzmina ir Raimond Mickevič

II vietą laimėjo Nikita Beliajev, Daniel Mickevič ir sesutės Monika ir Uršulia Kodz

III vietą laimėjo Nastia Makovskaja, Viktorija Bražalovičiūtė ir Timas Lapienis

,,Žiemiškiausios eglutės“ nominaciją laimėjo Timas Lapienis, ,,Išradingiausios“ – Radoslav Suchodolski, ,,Nuotaikingiausios“ – Karina Ustinovič, ,,Spalvingiausios“ – Silvester Gurecki, ,,Originaliausios“ – Veronika Artiomova, ,,Ekologiškiausios“ – Nikita Kudriavcev, o ,,Moderniausios“ – Georgij Vasiljev.

Mokytojų simpatijos atiteko Danieliui Mickevič, moksleivių – Arinai Kudriašovai, o tėvų – Nikitai Beliajevui.

Facebook socialiniame tinkle daugiausiai balsų surinko Nastios Makovskajos eglutė.

Dėkojome visiems dalyviams ir laukiame naujų idėjų kitais metais!

Pradinių klasių vyr. Mokytoja Valentina Višniakova

20171218_123404Nuotraukas galite pamatyti čia.