Senelių Šventė


Viena iš laukiamiausių visų anūkų švenčių yra Senelių diena, kuomet visas dėmesys skirtas mylimiems seneliams. Šiemet savo meilę seneliams ir padėką už begalinį jų rūpestį, pradinių klasių mokiniai galėjo išreikšti sausio 23 dieną. Tos dienos labai laukia tiek seneliai, tiek vaikai.

Šventės tikslas yra skatinti vaikus kurti ką nors gražaus, didinti norą pažinti protėvių pasaulį, juo domėtis, ugdyti suvokimą, kad senelių sukaupta patirtis yra vertinga ir ją reikia gerbti.

Pradinių klasių mokiniai kruopščiai ir atsakingai tam ruošėsi ir surengė garbingiems svečiams iškilmingą šventę. Svečius pasveikino direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jūratė Venciuvienė ir palinkėjo ne tik sveikatos, dvasinės stiprybės, bet ir dažnesnių susitikimų.

Mokiniai savo meilę atskleidė dainomis, eilėraščiais, vaidino nedidelius etiudus, pademonstravo savo šokių gebėjimus. Visų vaikų pasirodymai dvelkė pagarba mylimiems seneliams.  Nušvitę senelių veidai, aktyvus dalyvavimas žaidimuose, šokiuose, garsūs plojimai bei viena kita tyliai nubraukta džiaugsmo ašara bylojo apie tai, kaip seneliai didžiuojasi savo mažaisiais anūkėliais. Vaikučiai ir mokytojai sugiedojo „Ilgiausių metų“. Kiekvienas senelis gavo dovanėlę – anūkėlių paruoštas gėles.

Po koncerto prie puodelio kavos ir kvapnios arbatos, seneliai bendravo, džiaugėsi atžalomis bei prisiminė savo jaunystę. Gausiai susirinkę seneliai ir močiutės ilgai nesiskirstė, gražiai pabendravo.

Ačiū Seneliams už atvykimą! Tikimės, kad šventė ilgai išliks jų atmintyje.

Pradinių klasių vyr.mokytoja Valentina Višniakova

006Nuotraukas galite pamatyti čia.

http://zw.lt/radar-wilenski/swieto-dziadkow-w-kolonii-wilenskiej/