Dailyraščio konkursas ,,Dailus raštas akį glosto”


,,Rašysena tokia pat nepakartojama, kaip ir pirštų atspaudai. Kiekviena kilpelė, kiekvienas užraitėlis praneša apie rašančiojo silpnybes ir privalumus, apie pomėgius ir polinkius, apie praeitį ir kartais net apie ateitį” – Cash Peters.

Dailyraštis – gražus, aiškus ir taisyklingas raštas. Šiandieniniame naujų technologijų pasaulyje rašyti ranka tapo nepopuliaru ir nemadinga, tačiau gražus raštas – tai menas.

Sausio mėnesį 17-18 dienomis Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga mūsų mokykloje vyko pradinių klasių dailyraščio konkursas „Dailus raštas akį glosto“. Tai konkursas, kurio tikslas yra ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius, skatinti mokinius laikytis bendrųjų rašto kultūros reikalavimų.

Dalyviai rašė tekstą, kuriame turėjo parodyti ne tik gebėjimą rašyti be klaidų, bet ir gebėjimą taisyklingai rašyti bei jungti raides. Vertinant dailiojo rašto darbus, buvo atsižvelgiama į teksto išdėstymą, rašto aiškumą ir tolygumą, darbo estetiką. Džiugu, jog gausus būrys mokinių pateikė vertinimo komisijai puikiai parašytus darbus.  Gražiausiai, tvarkingiausiai, šauniausiai parašė:

Emilija Ivončik – 1kl. mokinė;

Radoslav Suchodolski, Kiril Kondratov  – 2kl. mokiniai;

Arianda Fiodorova, Gabrielius Mažulis, Gabrielė Silevičiūtė  – 3kl. mokiniai;

Izabela Buša, Georgij Vasiljev, Viktorija Tolkačiova – 4kl. mokiniai.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Valentina Višniakova

image-0-02-05-a56f2b96d933e427c8b97be9bdc67cc187d1968504303aa4de25a051c54cd52c-V