Šventinis koncertas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti Vilniaus Pavilnio pagrindinėje mokykloje


Didžiausias tautos turtas – jos laisvė, nepriklausomybė. Vasario 16 d. šventėm modernios Lietuvos gimimą. Ši data lyg tiltas sujungia 1253 m. liepos   6 d. gimusią senąją Lietuvą ir 1990 m. kovo 11 d. atkurtą nepriklausomą Lietuvą. Valstybės atkūrimo šimtmečio akivaizdoje praeitis suvokiama ne tik, kaip priežastis iškilmingai paminėti svarbią sukaktį, bet ir kaip paskata susimąstyti apie praeities svarbą dabarčiai.

Į kiekvieno mokinio gyvenimą atėjo ši data mažais žingsneliais: pirmiausia galbūt kaip data, kurią liepė atsiminti ar išmokti istorijos ar lietuvių kalbos mokytojai.

Kovo 8 d. Vilniaus Pavilnio pagrindinės mokyklos bendruomenė iškilmingai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Šventinio koncerto pradžioje direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jūratė Venciuvienė visus susirinkusius pasveikino poeto B. Brazdžionio žodžiais. Susirinkusiųjų nuotaika buvo labai ypatinga ir šventiška.

Mokiniai skyrė gražiausių eilėraščių puokštės, šokius ir dainas savo gimtajam kraštui – Lietuvai.

Girdėjome B. Brazdžionio eilėraštį „Lietuvos vardas,“ Anzelmo Matučio ,,Aš tavo gimtine“ ir daug kitų gražių posmų.

Ansamblio „Strumyk“ ir Renatos Tekorienės šokėjai mus užbūrė lietuvių liaudies šokiais „Kalvelis“, „Gyvataras“, Jurgio Gaižausko „Polkutė, „Kepurinė“ ir „Suktinis“.

Skambėjo Dainiaus Pulausko aranžuota lietuvių liaudies daina „Už žalių miškelių,“ Galinos Savinos ir Justino Marcinkevičiaus „Vienas žodis“, Gintauto Abariaus ir Gintauto Mackevičiaus „Vaivos juosta“ ir daug kitų. Girdėjome mūsų solistės Monikos Varpiotaitės, vokalinių grupių ir rinktinio šventės choro balsus. 8 klasės mokinys Edgaras Jakovičius atliko Franko Loessero ir Hoagy Carmichaelio pjėsę “Heart and soul“.

Šventes vedėjai pakvietė jungtinį chorą atlikti poeto Maironio ir kompozitoriaus Juozo Naujalio dainą ,,Lietuva brangi”.

Daug gražių renginių skyrėme Lietuvos valstybės atkūrimo 100 –mečiui. Tai diktanto konkursas ,,Diktanto meistras“, dailyraščio konkursas ,,Dailus raštas akį glosto“ informacinių technologijų konkursas ,,Lietuvos vardo kilmė“, lietuvių, matematikos, užsienio kalbų olimpiados.

Mokinius, kuriems pasisekė geriausiai,  šventės pabaigoje pasveikino ir apdovanojo diplomais direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jūratė Venciuvienė.

Po trumpos pertraukos prasidėjo II šventės dalis – šimtmečio Kaziuko mugė. Mokyklos  II aukšto fojė įsikūrė mūsų jaunųjų  amatininkų kiemelis. Kiekvienas čia užsukęs galėjo rasti sau ypatingų suvenyrų ir skanumynų.

Mugės metų vyko gerumo akcija „Padovanok šilumą” skirta kunigo Mykolo Sopočkos  hospisui  Vilniuje paremti.

 

                                        Istorijos vyr. mokytoja J. Klimašauskaitė

Nuotrauka 2

http://l24.lt/lt/svietimas/item/235508-lietuvos-100-mecio-sventinis-koncertas-vilniaus-pavilnio-pagrindineje-mokykloje

http://zw.lt/radar-wilenski/obchody-swieta-niepodleglosci-litwy-w-kolonii-wilenskiej/

Nuotraukas galite pamayti čia.