Išvyka į Vilniaus oro uostą


Balandžio 10 dieną 1b, 2ab ir 4a klasių mokiniai išvyko į ekskursiją po Vilniaus oro uostą. Jos tikslas buvo susipažinti su bendrosiomis oro uosto saugos taisyklėmis bei jo darbuotojų darbo specifika.

Pirmiausia mokiniai praėjo patikros punktą, gavo korteles su leidimais, nes oro uosto teritorijoje šiaip vaikščioti ar tiesiog būti draudžiama.

Mokiniai oro uostą apžiūrėjo keliaudami autobusu. Ekskursijos metu matė, kaip dirba lėktuvą aptarnaujantis personalas. Gidė papasakojo, kaip lėktuvas tikrinamas ir ruošiamas skrydžiui įvairiais metų laikais. Sužinojo kam skirtos nubrėžtos įvairios linijos: autobusams, apsaugai, lėktuvams. Taip pat vaikai matė privačių lėktuvų angarą ir kur taisomi lėktuvai. Pamatė, kaip pilamas aviacinis kuras iš cisternos į lėktuvo bakus, stebėjo, kaip į bagažo skyrių kraunami keleivių lagaminai, o tiesiai prieš akis nusileido ir pakilo lėktuvas.

Patį didžiausią įspūdį mokiniams paliko apsilankymas oro uosto gaisrinėje. Ugniagesiai parodė ir papasakojo apie savo automobilius, aprangą ir įrangą. Kiekvienam iš mūsų leido pasėdėti mašinos viduje. Paskui, įjungę sirenas, pademonstravo gesinimo žarnos veikimą.

Iš ekskursijos mokiniai grįžo patenkinti, nes praleido gražią, emocijų pilną dieną.

Mūsų manymu tokios pažintinės kelionės yra neįkainojama patirtis, kurios suteikia naujų žinių,  leidžia susipažinti su nauja darbo aplinka, profesijomis ir įdomiomis veiklomis.

 

Organizatorės: pradinių klasių mokytojos Valentina Višniakova ir  Jelena Ščiglo

image-0-02-05-6b02f5baabe7cf77508ec9871e47f406d08b1f696a0e35718d6c7e0b3c9e0934-VNuotraukas galite pamatyti čia.