Karjeros, profesinio orientavimo diena


5A-8A klasių mokiniai vyko į edukacinę ekskursiją Mobiliosios Kuopos mokymo centre, kur taip pat yra įsikūrusi Lietuvos viešosios policijos rinktinė „Vytis“.

Smagumas prasidėjo jau mokyklos kieme, kadangi moksleivius atvažiavo paimti pareigūnas su policijos mikroautobusu. Mokymo centre mus sutiko vyr. instruktorius Darius Žalys, kuris toliau kuravo mūsų ekskursiją.

Ekskursiją pradėjome nuo budėjimo centro apžiūros, kur mums papasakojo apie pareigūnų darbo specifiką bei duomenų apdorojimą. Vėliau perėjome į  ginklų išdavimo patalpą, kurioje pamatėme tik tuščias medines ginklų dėtuves, kuriose ne tarnybos metu yra saugomi ginklai bei šoviniai.

Apmokymų ir seminarų salėje mokiniams buvo parodyti keli filmukai apie pareigūnų apmokymą, jų treniruotes.

Įdomiausia mokiniams buvo pasimatuoti aprangą, amuniciją, išbandyti ekipuotę bei ginklus,  naudojamus įvairiais tarnybos atvejais. Tarp jų buvo ir plastikiniai ginklai, naudojami apmokymams, bei tikri, kuriuos pareigūnai naudoja tarnybos metu. Matėme: Glock K19, Vinčesterį, Kalašnikovą, Tyzerį, dujų balionėlius, skydus, neperšaunamas liemenes ir pan.

Daugiausia džiaugsmo mokiniams suteikė kamufliažiniai ginklai, policijos lazdos ir galimybė su jais nusifotografuoti.

Paskutinė mūsų ekskursijos dalis vyko kieme, kur buvo aprodyti policijos automobiliai – kasdienio ir specialaus naudojimo. Buvo jungiamos automobilių sirenos, vaikai galėjo atsisėsti už vairo ir pasijusti tikraisiais tvarkos sergėtojais.

Atsisveikindami policijos pareigūnai visiems įteikė dovanėlių.

 

 

5-8 klasių auklėtojos

20180410_120254_previewNuotraukas galite pamatyti čia.