Edukacinė išvyka ,,Gyvybės medis Lietuvos taikomojoje dailėje“ Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje


Gegužės mėnesį vyko edukacinė išvyką į Taikomosios dailės ir dizaino muziejų.

Išvykoje dalyvavo 5a, 5b ir 6a, 6b klasių mokiniai ir dvi lydinčios mokytojos: Miroslava Naganovič ir Edita Kazakevičienė. Kelionės metu į muziejų lenkų kalbos mokytoja Miroslava Naganovič nuolat mums pasakojo apie Vilniaus miestą, apie Vilniaus miesto įkūrimą, apie svarbiausius architektūrinius paminklus, Vilniaus miesto gatves, namus ir apie įžymiausius žmones, kurie kažkada gyveno tose gatvėse….

Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje mus laukė paroda bei edukacija ,,Gyvybės medis Lietuvos taikomojoje dailėje“.

Gyvybės medis – vienas archaiškiausių etninių simbolių. Jo viršūnėje glaudžiasi saulė ir mėnuo, ant šakų ilsisi paukščiai, po šaknimis tūno žalčiai ir gyvatės. Parodoje mokiniai aptiko ne vieną interpretaciją tokio medžio, įvairiausių gobelenų su gyvybės medžio motyvais, įvairiausiuose daiktuose buvo pavaizduotas gyvybės medis.

Edukacinio užsiėmimo metu, mokiniai susipažino su moderniais gyvybės medžio traktavimais. Savarankiškai sukūrė savo erdvinius objektus iš spalvoto kartono. Edukacijos metu buvo panaudota mišri technika: nuo sudėtingų karpinių iki modeliavimo. Sukūrę savo medžius mokiniai turėjo padekoruoti, o užsiėmimo pabaigoje jų buvo visą giraitę. Nuostabi, spalvota giraitė.

Užsiėmimas buvo smagus, visiems labai patiko edukacinė išvyka.

 

Parengė technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė

20180511_112144Nuotraukas galite pamatyti čia.