Išvyka į DINO parką


Birželio  4 dieną pradinių klasių mokiniai su savo auklėtojomis aplankė Dino parką (Ozo PC). Tai pirmasis ir vienintelis Baltijos šalyse ant pastato stogo įrengtas dinozaurų parkas. Vaikai pamatė apie 40 įvairaus dydžio dinozaurų, išnykusių prieš 65 milijonus metų,   iš kurių didžiausi svėrė net kelias tonas. Diplodoko aukštis siekė 10 m, ilgis – 20 m. Šiek tiek mažesnis brachiozauras – 9 m aukščio ir 15 m ilgio. Netgi buvo ir žuvis ėdęs dinozauras. Ant kalnelio stovėjo piktą žvilgsnį nutaisęs skraidantis dinozauras… Parodos gidė paaiškino, kaip atskirti žolėdžius ir mėsėdžius dinozaurus. Papasakojo apie dinozaurų gyvenimo įpročius bei išnykimo priežastis.

Edukacijos metu mokiniai turėjo galimybę pasijausti tikrais archeologais bei susipažinti su šiuo mokslu. Jie gavo įrankius ir jais naudodamiesi „mažieji archeologai“ savarankiškai iškasė žemės sluoksnius ir surado pasislėpusias fosilijus – „prieš milijonus metų išnykusius dinozaurų griaučius“. Pačių rankomis „atrastas“ dinozauras buvo ir puiki pramoga, be to, kruopštumo bei atidumo išbandymo liudijimas, vaikams ilgai priminsiantis susitikimą su mįslingais DINOZAURAIS, su paslaptingu archeologijos pasauliu.

Tą dieną mokinių laukė ne tik judantys ir riaumojantys dinozaurai, bet ir poilsio zonos, vaikų  žaidimo aikštelė, animatorių pramogos. Pavargę, bet įgiję daug naujų žinių, kupini gerų emocijų, mokiniai grįžo namo.

 

Pradinių klasių mokytoja Valentina Višniakova

DSC02623Nuotraukas galite pamatyti čia.