Iniciatyva visuotinė atvirų durų diena tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“


IMG_2671

Įgyvendindami iniciatyvą –  visuotinę atvirų durų dieną tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“ 7b ir 8b klasių mokiniai turėjo galimybę susipažinti su moderniausiu šiuo metu patalpų ir lauko apšvietimo būdu – LED šviestuvais. Moksleiviai galėjo ne tik stebėti šių šviestuvų gamybą, bet ir apsilankyti laboratorijoje, kur tyrinėjama, kaip LED šviestuvų įvairių šviesų spektrai veikia augalus – agurkus ir braškes – jų augimą ir derlingumą.

LED šviestuvai – šviesos diodų prietaisai, kurie efektyviai panaudoja savo energiją ne šilumai, o šviesai spinduliuoti, todėl tarnauja ilgai ir atlieka tikrąją savo funkciją – kokybiškai apšviečia patalpas ar lauko erdves ir taupo elektros energiją.

Ypatingo moksleivių dėmesio sulaukė LED apšvietimo juosteles. Šis LED apšvietimas užtikrina reikiamą šviesą  net pasikeitus natūraliam erdvės apšvietimui, nes tokio tipo juostelių spalvą ir ryškumą galima kontroliuoti savo išmaniuoju telefonu ar planšete į pagalbą pasitelkus specialųjį valdiklį. Be to, galima susikurti išskirtinį apšvietimą bet kokio renginio metu, nes LED juostelių valdymo funkcija leidžia rinktis norimą spalvą net iš 16 milijonų atspalvių!

Šias įdomybes mokiniai sužinojo iš Optoelektronikos Sprendimų vadovo Genadijaus Kurilčik. Vaikus dominančius klausimus jie galėjo užduoti įmonės darbuotojai Anželikai Kurilčik mėgaudamiesi puodeliu arbatos ir įvairiausiais saldumynais.

Pažintis su 8 b klasės mokinės Anos Kurilčik tėvų darboviete moksleiviams buvo įdomi ir naudinga, nes leido daugiau sužinoti apie modernius elektros energijos išteklius taupančius prietaisus.

7b klasės vadovė Marija Kožemiakinienė

DSC06052

Archeologo profesija

6 b klasės mokiniai domėjosi, kas yra archeologas ir ką gi jis veikia. Tai išsiaiškinti jiems padėjo Lietuvos nacionalinio muziejaus archeologė. Ji mokiniams papasakojo apie šią profesiją, darbo įrankius ir radinius. Mokiniai apžiūrinėjo juos. Tai – titnagas, akmenukai, apyrankės, kirvukų dalys, segės ir kt. Susitikimo metu šeštokai aiškinosi, kokiais įrankiais archeologai dirba, žiūrėjo kasinėjimų nuotraukas, drąsiai klausinėjo archeologės.

6b kl. vadovė Janina Klimašauskaitė

20190607_120515

Pardavėjo profesija

Birželio 7 d. Vilniaus Pavilnio pagrindinėje mokykloje buvo organizuota ugdymo karjerai diena „Šok į tėvų klumpes“, kurios tikslas – padėti mokiniams pagilinti įvairias karjeros kompetencijas, įgyti naujų žinių apie profesinį gyvenimą.

9b klasės mokiniai lankėsi Naujosios Vilnios turgelyje, kur mama Žana papasakojo apie pardavėjo darbo ypatumus, paaiškino, kaip reikia bendrauti su klientais, kokius mokesčius reikia sumokėti, iš kur gaunamos prekės. Mokiniai galėjo pabandyti, kokie jie galėtų būti pardavėjai.

Devintokams šis patyrimas buvo labai naudingas. Jie gavo ne tik žinių, bet ir daug teigiamų emocijų. Turgaus darbuotojai mokinius palydėjo vaišėmis, garsia muzika bei šokiais.

                                    9b klasės vadovė Kristina Maloglazova

IMG_2603

Išvyka į gaisrinę

Birželio 7 dieną 5 ir 6 klasių mokiniai kartu su klasių vadovais apsilankė Vilniaus m. priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 1-osios komandos gaisrinėje. Mokiniai susipažino su atsakinga ir pavojinga gaisrininko gelbėtojo profesija, galėjo pasimatuoti specialius drabužius ir išbandyti įvairias gelbėjimo priemones, pasėdėti ugniagesių automobilyje. Taip pat išgirdo daug praktinių patarimų, kaip elgtis kilus gaisrui. Mokiniams išvyka labai patiko, kai kurie iš jų net svajoja užaugę būti ugniagesiais gelbėtojais.

 Biologijos vyr. mokytoja Laura Šablevičienė

62525164_352771835432229_8430912306879135744_n