Mažosios išleistuvės


Baigiantis pirmai šios karštosios vasaros pradžios savaitei į Pavilnio pagrindinę mokyklą rinkosi pasipuošę vaikai, jų tėvai ir mokytojai. Tą dieną vyko pradinukų mokslo metų pabaigos ir oficialaus  pažymėjimų bei apdovanojimų už laimėjimus įteikimo šventė. Kartu tai buvo graži ir iškilminga šeimų šventė. Ji prasidėjo daina „Suaugusieji ir vaikai“ bei poezijos posmais. Tada visi priešmokyklinės grupės auklėtiniai gavo pažymėjimus, kviečiančius į pirmąją mokyklos klasę. Rimti ėmė į rankeles šiuos pirmuosius savo „atestatus“, paskui dažno veide sušvisdavo šypsena, o akys salėje ieškojo savo tėvų ar senelių. Didžiuokitės.

Baigusieji ketvirtąją klasę taip pat gavo tai patvirtinantį dokumentą. Organizatoriai pasistengė, kad kuo daugiau mažųjų būtų įvertinti. Pavyzdžiui už originalumą, nuovokumą, geraširdiškumą ar atsakingumą. Buvo ne tik įprastos nominacijos „Kruopštus mokinys“, „Darbščiausias mokinys“ ar „Geriausias skaitovas“, bet ir apdovanojimai už svajingumą, intelektą, draugiškumą… Dar – „Idėjų generatorius“, „Klasės ir mokyklos artistas“ , „Viltis ir tikėjimas“. Iš mokyklos direktoriaus rankų padėkas gavo dešimtys vaikų. Buvo pagerbti ir mokytojai, dirbę su pradinukais. Vėl skambėjo dainos apie mokyklą, Tėvynę, mamas ir tėčius. Pilna salė plojo mažiesiems šokėjams už „Polonezą“ ir ritminius šokius, o  aktoriams už autoironišką vaidinimą apie šeimą, kur visi užsiėmę savo reikalais, tad mažam berniukui belieka bandyti „išsinuomoti“ mamą…

Pedagogams dėkota už mokymą nestandartiškai mąstyti, kantrybę, gebėjimų skirti blogį ir gėrį ugdymą, meilės savo kraštui skiepijimą.

  Teksto ir nuotraukų autorius lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas Linas Senkus

SONY DSCNuotraukas galite pamatyti čia.