Projektas ,,Draugo diena“


„Pasaulyje nėra didesnio turto už draugystę; išbraukti iš gyvenimo draugystę – tolygu atimti iš pasaulio saulės šviesą“ – teigė  senovės romėnų filosofas Ciceronas.

Graži draugystė suteikia pilnavertiškumo jausmą, pasitikėjimą, artumą, supratimą. Turėti tikrą draugą – didelis džiaugsmas. 2003 m. Lietuvos televizijos kanalas LNK ir mobiliojo ryšio paslaugų bendrovė „Omnitel“ lapkričio 29-ąją paskelbė Draugo diena. Šią dieną visi kviečiami prisiminti, pasveikinti savo draugus, pasakyti vieną kitą gerą žodį ir pabrėžti, kokie svarbūs mūsų visų gyvenime yra tie keli artimi žmonės. Nors pradinių klasių amžiuje patyčios dar nėra didelė problema, tačiau ,,draugausiu  –  nedraugausiu“ klausimas atviras kasdien. Lapkričio 25-29 d. d. 2a, 4a, 2b, 3b klasių mokiniai aktyviai dalyvavo projekte „Gyvenkime draugiškai“. Projekto metu paminėjome  draugo dieną pamokėlėmis, kuriose buvo kalbama apie draugus, draugo reikšmę ir „kainą“ (pasak patarlės „Geras draugas brangesnis už auksą“), draugiškumą, taip pat išsiaiškinome, ką reiškia pačiam būti geru draugu, kokių draugai turi laikytis taisyklių ir t.t.  Žiūrėjome filmuką, dainavome dainas, žaidėme įvairius žaidimus, pinome „Draugystės apyrankę“.  Perkirptos atvirutės pagalba, vaikai ieškojo draugų, savo ir kitose klasėse,  suradę apsikeitė šypsenomis ir palinkėjimais. Po to visi buvo kviečiami į  „nuotaikingą diskoteką“.

Projekto metu mokiniai turėjo galimybę pamąstyti, pasidalinti mintimis apie draugystę, apie tai, kokiomis savybėmis pasižymi tikras draugas, kad norint turėti draugų, reikia patiems elgtis draugiškai, padėti šalia esančiam, paguosti.

Smagu turėti draugų!

Pradinių klasių vyr.  mokytojos V. Višniakova ir J.  Ščiglo

IMG-c10066646635952ae2cadf3394c13432-VNuotraukas galite pamatyti čia.