Mūsų įspūdžiai iš ekologinio konkurso


Atvažiavome į Žirmūnų gimnaziją ir pamatėme konkurso plakatą „Ekologiškumo virusas plinta 2019“. Prie jo ir nusifotografavome. Prie įėjimo į salę dalyviams pavaišinti buvo padėta įvairių sausainių, daržovių ir vaisių bei didelis pyragas. Bet prieš tai teks parodyti savo žinias.

Salės scena buvo papuošta medžiais ir krūmais, padarytais iš kartono. Čia susirinko daug komandų, iš kai kurių mokyklų net po kelias. Konkurso vedėjas pasakė, kad pirmosios vietos laimėtojai išeis su išmaniaisiais laikrodžiais, antri gaus kolonėles, o trečius apdovanos belaidėmis ausinėmis. Turėjom prisistatyti, pereiti 4 turus ir dar atspėti visokius rebusus. Klausimai buvo nelengvi: pavyzdžiui, kokio maršruto Vilniuje autobusas yra visiškai elektrinis? Kokia „Maksimos“ parduotuvė jau atsisakė plastikinių pakuočių? Koks aliejus naudojamas pilant jį į kurą? Išgirdome ir visai keistų, pavyzdžiui, apie kažkokį bokštą Kinijoje.

Salėje buvo ir stebėtojų, kurie lyg turėjo padėti dalyviams. Mes nesupratome vieno klausimo, norėjome, kad jį išverstų į rusų kalbą. Tačiau jie nepamatė, nes buvo „sulindę“ į savo telefonus… Ir laiko atsakyti į klausimus buvo mažoka.

Tačiau šitie minusai buvo kompensuoti, kai gavome saldainių ir torto.

Vilniaus Pavilnio pagrindinės mokyklos 7B kl.  mokiniai Artiomas Gavrilčenko, Makariy Sinyavskij