Moderniomis priemonėmis – prie pilietiškumo šaknų


Kovo 11-osios metinių proga mūsų mokyklos auklėtiniai lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose veikiančiame Valstybės pažinimo centre. Tai  moderni vieta, kur pasitelkiant šiuolaikines technologijas pristatoma, kaip veikia demokratinė valstybė. Kaip ją kuriant ir valdant galime prisidėti ir mes.

„Pakeliavę“ per 60 Lietuvos savivaldybių, mokiniai pastebėjo mažoje teritorijoje slypinčius didelius skirtumus: keičiasi miestų architektūra ir simboliai, gamtos paveldas ar netgi šnektos!

Orientacinio žaidimo pagrindu parengtas užsiėmimas mokinius skatino atrasti Lietuvos teritorinius skirtumus, geriau pažinti Lietuvos miestus ir miestelius bei čia gyvenančius žmones. Ką byloja „kalbantys“ herbai? Su kokiomis socialinėmis problemomis susiduriama Lietuvos gyvenvietėse ir kokią įtaką tai turi visai šaliai? Iš kur kilusios Lietuvai nusipelniusios asmenybės? Atsakymų į šiuos ir kitus klausimus mokiniai ieškojo komandinio užsiėmimo, skatinančio gautą informaciją apmąstyti per savo asmeninę patirtį, metu.

Integruota istorijos, pilietiškumo pagrindų ir lietuvių kalbos pamoka Valstybės pažinimo centre, skirta mums brangiai datai, padarė vaikams įspūdį. Patiko ir profesionalus bei šiltas gidės bendravimas. Mokiniai pamatė kitų šalių vadovų suvenyrines dovanas, įteiktas Lietuvai. Svarbiausia – labiau pasijuto Lietuvos piliečiais.

                                              Istorijos ir pilietiškumo pagrindų vyr. mokytoja Janina Klimašauskaitė

                                      Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas ir nuotraukų autorius  Linas Senkus

SONY DSCNuotraukas galite pamatytu čia.