Naujų patirčių išbandymas


Birželio 15, 16 dienomis mūsų mokyklos aštuntokai turėjo galimybę virtualiai pakeliauti po Lietuvą, pasigrožėti mūsų tėvynės įspūdingais vaizdais, pasisemti naujų žinių ir gauti naujų patirčių.

Mažiau negu po valandą trukusios ekskursijos leido mums persikelti į pajūrį ir grįžus namo surengti turą po Vilniaus pilių teritoriją.

 Nuostabioje vietoje, kur galima girdėti jūros bangų mūšą ir pušų ošimą, įsikūręs Palangos gintaro muziejus stebino mus grafų Tiškevičių puošnių rūmų interjeru ir įspūdingo didžio „Saulės akmeniu“ bei  kitais skirtingų spalvų, formų, inkliuzus turinčiais gintaro gabalais. Išgirdome graudžią legendą apie deivės Jūratės gintarines ašaras ir jos prabangius į smilkius gabalėlius sudaužytus gintaro rūmus bei detektyvinę istoriją apie gintaro grynuolio – „Saulės akmens“ pagrobimą ir stebuklingą radimą.

Kitą dieną grįžome į sostinę ir per trumpą laiką spėjome aplankyti Gedimino kalną ir dar šešis  anapus Vilnelės dunksančius, Vilniaus istorijai svarbius kalnus, kurie tarsi susilieja į vieną. Tai Kalnų parkas, Trijų kryžių(Plikasis, Kreivasis), Bekešo, Altanos, Stalo, Gedimino kapo kalnai. Visos kelionės metu mus lydėjo paslaptingasis raktininkas, turintis raktus ne tik nuo visų svarbiausių Vilniaus objektų, bet ir saugantis daugybę sostinės paslapčių.

Taigi šios dvi kelionės praturtino mus ne tik žiniomis, bet ir leido suvokti, kiek daug Lietuvos vietų mes galime aplankyti paspaudę tik vieną kompiuterio mygtuką ir įsitraukę į sudėtinę didžiulio 2018–2021 m. Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus įgyvendinamo projekto „Virtualus muziejus” dalį.

8 b klasės auklėtoja Marija Kožemiakinienė