Mokyklinė dailės būrelio ,,Mažasis kūrėjas“ paroda – ,,Jūros simfonija“


Šiais mokslo metais spalio mėnesį mūsų mokyklos erdves papuošė dailės būrelio paroda ,,Jūros simfonija“. Šios parodos tema – marinistinis peizažas (lot. marinus ‘jūrinis’) arba marina. Tai meno kūriniai jūrų tematika.

Parodoje eksponuojami pradinių klasių mokinių kūrybiniai darbai. Iš pradžių vaikams buvo paiškinta, kas yra marinistinis peizažas, koks tai dailės žanras bei kas jame gali būti pavaizduota. Vėliau buvo pateikta pavyzdžių. Pradinių klasių mokiniams šis dailės būrelio užsiėmimas buvo labai naudingas, nes savo darbuose jie panaudojo mišrią dailės techniką (spalvotus pieštukus kartu su akvarele). Dirbdami su įvairiais pieštukais, taip pat su plonais teptukais mažieji kūrėjai lavino smulkiąją motoriką, dailės raišką, kūrybinį mąstymą bei vaizduotę. Kiekvieno mokinio meninis darbas individualus ir unikalus, atskleidžiantis  kūrybinę raišką bei meninį suvokimą.

Mūsų mokyklos dailės būrelio ,,Mažasis kūrėjas paroda – ,,Jūros simfonija“ jaukiai ir šiltai suteikė mokyklos erdvėms harmonijos!

Dailės ir technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė

IMG_20201015_084304 IMG_20201015_084315 dav_soft