Atvira dailės pamoka ,,Perspektyvos piešimas – akių lygyje“


Spalio 13 dieną mokykloje vyko atvira dailės pamoka mokyklos bendruomenei  ,,Perspektyvos piešimas – akių lygyje“, kurią vedė dailės mokytoja Edita Kazakevičienė 5b klasėje. Mokiniams situacija buvo nekasdieninė, tačiau jie greitai adaptavosi ir buvo nuostabūs. Penktokai aktyviai ir kūrybingai atliko per dvi pamokas numatytas užduotis. Nors atvira dailės pamoka jiems ir mokytojai buvo tikras iššūkis!

Dailės mokytoja labai norėjo, kad kiti mokytojai-stebėtojai galėtų ne tik pamatyti, bet ir teigiamai įvertinti numatytus pamokos tikslus, uždavinius, įsivertinimą, taip pat jos vertinimą pažymiais, refleksiją.

Atviros dailės pamokos tikslas buvo ne vien supažindinti mokinius su perspektyva ir jos piešimu – akių lygyje, tačiau ir aptarti pagrindinius principus bei taisykles, taip pat panaudoti įvairias darbo metodikas: aktyvieji metodai, diskusijos, ,,Minčių lietus“ bei praktinis mokymas.

Į atvirą dailės pamoką atėjo mokyklos administracija ir kiti kolegos. Iš jų sulaukta pagyrimų ir patarimų, o mokinių kūrybiniai darbai papuošė mūsų mokyklos erdves.

Parengė dailės mokytoja Edita Kazakevičienė

cof_soft