PROJEKTAS-KONKURSAS ,,KURIU PASAKĄ APIE GAMTĄ”


Šiais mokslo metais spalio/lapkričio mėnesį vyksta projektas-konkursas ,,KURIU PASAKĄ APIE GAMTĄ”, kuriame dalyvauja ir mūsų mokyklos auklėtiniai: Polujanov Ivan, 6b, Saikovska Svetlana, 8a ir Kudriašova Katrina, 10b klasės mokinė. Kūrybinėmis priemonėmis ugdomas pagarbus, atsakingas požiūris į kraštovaizdį, vaikų pagarba savo aplinkai, gamtai, noras prisidėti prie jos išsaugojimo. Projektas galėjo būti tarpdisciplininio mokymo dalis (integruojant literatūros, dailės, IT, geografijos, istorijos, biologijos ir kt. dalykus). Jis ugdo kūrybišką ir kritišką mąstymą, atskleidžia moksleivių suvokimą ir įsisąmonintas žinias. Projektui vaikus parengė dailės ir technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė.

Projekto metu bus parengta spaudai ir 4000 egz. tiražu atspausdinta užduočių bei pasakojimų knygelė „Kuriu pasaką apie gamtą“, kurios autoriai – Vilniaus miesto moksleiviai, o knygelės skaitytojai ir naudotojai – priešmokyklinio amžiaus  ir 1-4 klasių vaikai. Tikimasi, kad projektas paskatins susimąstyti, koks yra Mūsų/Jūsų kraštovaizdis ir ką turėtume nuveikti, kad jo pokyčiai mums ir gamtai būtų priimtini.

 Kraštovaizdis yra gamtos ir žmonijos veiksnių kūrinys. Tai – visa, kas mus supa: žmonių suvokiama vietovė, kurios pobūdį nulėmė gamtos ir (arba) žmonijos faktorių veikimas ir sąveika. Jis apima visą teritoriją ir erdvę – miestus bei miestelius, kaimų vietoves, miškus ir vandenis. Šio projekto ir knygelės tikslas – padėti moksleiviams pažinti jų vietoves, kraštovaizdį  ir mokyti perteikti savo žinias, pažinimo būdus bei metodus mažesniems draugams.

Dailės ir technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė39F305B5-47AA-4C13-BA70-DFDC933858BE