Projektas „101 inkilas Lietuvai”


Vilniaus Pavilnio pagrindinės mokyklos jaunųjų gamtininkų būrelio nariai su mokytojomis Laura Šablevičiene ir Edita Kazakevičiene dalyvavo Vilniaus Žirmūnų gimnazijos ir Jaunųjų  žaliųjų organizacijos vykdytame projekte „101 inkilas Lietuvai”. Mūsų mokyklos auklėtiniai jau spalio mėnesį pradėjo gaminti  inkilus iš paruoštų medienos lentų, kurias gavo iš Vilniaus Žirmūnų gimnazijos.

Kiekviena dalyvaujanti mokykla turėjo padaryti gražiausiai dekoruotą inkilą su užrašu “101 inkilas Lietuvai” ir perduoti Žirmūnų gimnazijai. Šie inkilai bus pakabinti projekto “101 inkilas Lietuvai” parkelyje su atstovaujančios mokyklos pavadinimu. Lapkričio 12 dieną mūsų mokykloje vyko gražiausio inkilo rinkimai. Jis jau iškeliavo į Vilniaus Žirmūnų gimnaziją. Sveikiname  Urszulą Kodz, 5a klasės mokinę, pagaminusią gražiausią inkilą. Likusius inkilus iškelsime savo mokyklos teritorijoje kovo 18 dieną. Projekto metu mokiniai ne tik gamino inkilus, bet ir susipažino su Lietuvoje gyvenančiais paukščiais, o teorines žinias pritaikė spręsdami įdomias ir smagias praktines užduotis.

Nuoširdžiai dėkojame Vilniaus Žirmūnų gimnazijai už saldžias dovanas mūsų mokiniams ir  paukščių lesyklėlę, kuri papuoš mūsų mokyklos teritoriją bei leis stebėti atskrendančius paukščius.

Biologijos vyr. mokytoja Laura Šablevičienė ir technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė