Pasakų šalyje


Visi atmintyje saugome bent keletą pasakų iš vaikystės. Pasakų vaikams patinka klausytis jau nuo mažų dienų. Dažnai sekamos, pasakojamos, jos lavina vaikų vaizduotę ir kalbą, padeda geriau suprasti pasaulį ir save. Pasakos moko mylėti, užjausti, padėti, tikėti… Jos išugdo vaikuose sugebėjimą klausytis ir tylėti, ugdo sugebėjimą vaizdingai, aiškiai, raiškiai kalbėti. Vaikams smagu pasakas vaidinti, inscenizuoti.

Kovo 19 dieną pas 1a ir 3a klasių mokinius svečiavosi pasaka.  Į nuotolinį renginį susirinko pasakų herojai: Pelenė, princesė („Princesė ant žirnio“), karalius („Nauji karaliaus drabužiai“), vilkas („Raudonkepuraitė“), Batuotas Katinas ir Pinokis.  Mokiniai  iliustravo savo mėgstamą pasaką, piešė įvairių pasakų herojus ir  patys sekė pasakas draugams.  Renginio metu atsiskleidė vaikų meniniai gebėjimai, o pasirodant reikėjo nugalėti savo drovumą.

Mokiniai dalyvavo interaktyvioje viktorinoje „Pasakų šaly“, kuri buvo sudaryta iš tekstinių, muzikinių, vaizdinių klausimų apie pasakų personažus ir ekranizacijas. Užduotys buvo nelengvos, tačiau mokiniams jos patiko. Vaikai daug sužinojo, linksmai praleido laiką. Ši diena vaikams paliks daug malonių ir nepamirštamų įspūdžių.

Vaikučiai suprato, kad daugiausiai pasakų gyvena ne namuose, ne gatvėje ir ne kur kitur, o  bibliotekoje. Šia veikla ugdoma vaikų meilė knygai, žadinamas smalsumas, perteikiamos geros emocijos.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Valentina Všniakova