,,ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES” diena su kaniterapijos specialiste Veslava Citovič-Rul


8a Ir 9a klasių mokiniai turėjo galimybę susipažinti su kaniterapijos specialisto kasdienybe, bei pačia kaniterapija, kaip alternatyviu gydymo būdu. Pamoka prasidėjo nuo žaidimo, kurio vėdėju buvo šuo Ares. Ares traukė rutuliukus su įvairaus pobūdžio klausimais iš puodo, o moksleiviai aktyviai dalyvavo atsakinėdami į juos.

Kaniterapija – alternatyvus ir (ar) pagalbinis gydymo, reabilitacijos būdas, kai norint pasiekti geresnės fizinės, emocinės sveikatos, pagerinti pažintinius bei socialinius įgūdžius, naudojamas specialiai paruoštas šuo motyvacijai sustiprinti.

Kaniterapija kol kas  Lietuvoje dar neįprasta terapijos rūšis. Terapija, kurioje asistuoja šuo, dažniausiai taikoma reabilitacijoje.

Kaniterapijos užsiėmimus veda medikai, kineziterapeutai, ergoterapeutai, spec.pedagogai, psichologai ar pan. Terapinis šuo tik asistuoja. Dažniausiai klaidingai įsivaizduojama, jog šuo atlieka terapiją. Iš tikrųjų šuo tik padeda specialistui geriau atlikti savo darbą. Keturkojis dažnai motyvuoja žmogų užsiėmimams. Ypatingai tuos, kuriems sunkiau sekasi arba kurie nelabai nori daryti pratimus, taip pat depresyvius žmones. Kaniterapijos užsiėmimo tikslą ir pobūdį lemia, kokios srities specialistas ją veda – psichologas, kinezeterapeutas, ergoterapeutas ar kt.