Europos kalbų dienos minėjimas


Rugsėjo 26 diena yra Europos kalbų diena, kurios tikslas yra paminėti ir pagerbti Europos valstybių kalbas. Kadangi šiais metais tai buvo nedarbo diena, mes paminėjome šią gražią šventę netradicinės anglų kalbos pamokos metu. Anglų kalbos mokytoja R. Myškina kartu su savo 4 – 6 klasių mokiniais paruošė stendą, kuriame pristatė įvairias Europos šalių vėliavos.

Anglų kalbos mokytojos M. Buša ir R. Myškina parengė 5 – 10 klasių mokiniams įvairaus pobūdžio užduotis. Mokiniai turėjo galimybę patikrinti savo žinias, dalyvaudami klausimyne apie užsienio kalbas ir literatūrą geografijos ir istorijos kontekste.

Viena iš įdomiausių užduočių mokiniams buvo ištraukti skanduotę, parašyta užsienio kalba (lenkų, vokiečių, anglų, rusų, suomių, švedų, ispanų, čekų, ukrainiečių), garsiai perskaityti ją ir leisti kitiems klasės draugams atspėti, kokia kalba parašyta skanduotė.

Mokiniai noriai dalyvavo žaidimuose, įgyjo naujų žinių apie kitų šalių kultūrą ir kalbų įvarovę. Užduočių metu moksleiviai ne tik smagiai praleido laiką, bet ir suprato kalbų mokėjimo svarbą.

                                                                                                                   Parašė Renata Myškina