Dažasvydis


 

Šių metų saulėtą šeštadienį spalio 9 dieną Vilniaus Pavilnio pagrindinės mokyklos mokiniai vyko į dažasvydį gryname lauke.

Dažasvydis -tai sportas, reikalaujantis iš žaidėjų tam tikrų įgūdžių priimant greitus sprendimus veikiant grupėje, planavimo ir reagavimo į greitai besikeičiančias aplinkybes bei rizikos įvertinimo. Už kiekvieną klaidą gali būti nubaustas dažų kamuoliuku. Būtent šis procesas ir suteikia žaidėjams adrenalino dozę. Vilniaus Pavilnio pagrindinės mokyklos mokiniai mėgsta leisti laisvalaikį aktyviai. Iš tiesų judrus žaidimas, kai vienas kitą apšaudai dažų kamuoliukais, yra puiki sportinio poilsio forma, verčianti ne tik pastoviai judėti, bet ir mąstyti. Adrenalinas ir sveikas sportinis azartas pagauna kiekvieną, kas pasirenka tokią žaidimo formą.

Mokiniai buvo suskirstyti į dvi komandas: geltonieji ir raudonieji. Dvi komandos turėjo savo bazes miške. Po švilpuko prasidėdavo pačios linksmybės, aidėjo iš markerio paleisti šūviai. Viso buvo 5 raundai, 4:1 laimėjo geltonieji.

Dažasvydis – tai originalus laisvadienių užpildymas neįprastu įdaru, kuris leido mokiniams  pasikrauti emociškai ir išsikrauti psichologiškai, tai ir adrenalinas, ir linksmybės, ir marios teigiamų įspūdžių.

Informacinių technologijų vyr. mokytoja Kristina Maloglazova