Matematikos, informacinių technologijų, ekonomikos ir verslumo savaitė


Kovo 14-21 d. mokykloje buvo minima matematikos, informacinių technologijų bei ekonomikos ir verslumo savaitė. Jos metu 0-10 kl. mokiniams vyko netradicinės šių dalykų pamokos.

Kovo 14 d. buvo minima tarptautinė skaičiaus Pi diena. Mokiniai sprendė įvairius uždavinius, susijusius su šiuo skaičiumi. 6b klasės mokinys Dmitrij Žarikov su savo mama pagamino tortą. Buvo žvakutės 3,14 kaip ir priklauso gimimo dienai. Esame labai dėkingi už tokį siurprizą. 8b klasės mokinė Viktorija Kuličenko skaičiaus Pi po kablelio mintinai pasakė net 61 skaitmenį, o 6b klasės mokinys  Dominik  Tiuchtij – virš 20.

Savaitės metu mokiniai tiek pamokų metu, tiek per pertraukas konstravo Lego miestą. Visiems labai patiko ,,Reko“ kaladėlės. Mokinių fantazijai nebuvo ribų. Galėjome grožėtis sukurtomis įvairių formų ir dydžių erdvinėmis figūromis.

Kiekvieną dieną pamokų metu vaikai galėjo pademonstruoti savo loginį mąstymą matematiniuose žaidimuose: „Trupmenų pasaulyje“, „Matematinis kaleidoskopas“, „Erdvinės figūros“, „Lygčių pasaulyje“, „Matematinės miniatiūros“, „Kubo dėlionė“, „Magiškasis kubas“, „Kengūrų dėlionės“, ,,Tigras“, ,,Keistas bokštas“, ,,Sudoku“.

Informacinių technologijų, ekonomikos ir verslumo pamokų metu mokiniai galėjo išbandyti savo jėgas  spręsdami testus (Spręsk testus – European Money Quiz). Taip vyko kunkursas „Kas greičiau“. Šio konkurso metu mokiniams teko MS Word programa rinki tekstą anglų kalba. Geriausiai pasirodė: Aleksandr Maloglazov 5b, Anastasija Ščiglo 5b, Arina Kudriašova 9b.

Kovo 21 d. vyko tarptautinis matematikos konkursas „Kengūra“, kuriame dalyvavo 17 mokinių iš 1-10 klasių.

Konkursai, žaidimai bei pamokos pavyko, džiaugėsi ir mokytojai, ir mokiniai. Tiksliųjų mokslų savaitės paįvairina ugdymo procesą, kelia mokymosi motyvaciją. Mokiniai skatinami mąstyti, atrasti ryšius tarp įvairių faktų, formuoti savo elgesį bei įpročius.

 

Matematikos vyr. mokytoja Jadvyga Šliachtovič

Informacinių technologijų vyr. mokytoja Kristina Maloglazova