Edukacinė pamoka „Saugomų teritorijų lankytojų centre“


Saulėtą balandžio 4 dieną 5a ir 5b klasių mokiniai lankėsi Saugomų teritorijų lankytojų centre, įsikūrusiame Antakalnyje, viename iš Sapiegų rūmų komplekso pastatų. Gerokai apgriuvęs pastatas, statytas XIX a. pabaigoje, buvo prikeltas naujam gyvenimui ir jame įrengta įdomi saugomų teritorijų ekspozicija. Ekspozicija mokiniams buvo įdomi ne tik turiniu, bet ir stebinančiais vizualiais sprendimais – vos įėję buvo apsupti gamtos grožio: žolynai, paukščiai, žiogai bei debesys virš galvos leido pasijusti tikraisiais gamtos vaikais. Moksleiviai galėjo įsivaizduoti, kad atsidūrė pievoje ar miške…

Mokiniai čia susipažino su saugomų teritorijų sistema, sukdami susiliečiančius krumpliaračius. Nuostabioji Saugomų teritorijų lankytojų centro mokytoja supažindino, kad Lietuvoje yra 5 nacionaliniai, 30 regioninių parkų, 3 valstybiniai gamtiniai ir 2 kultūriniai rezervatai, apie 300 draustinių, daugiau kaip 500 valstybės saugomų gamtos paveldo objektų.

 Moksleiviai žavėjosi ne vien iliustruotais saugomų parkų ir rezervatų vaizdais, bet ir apžiūrinėjo konkrečius daiktus. Kino salėje žiūrėjo pažintinį filmuką apie Čepkelių raistą, klausėsi paslaptingų gamtos garsų. Jauniesiems 5 klasių lankytojams patiko laboratorinis stalas – „Klaustukas“, kur įvairios gamtos mįslės buvo paaiškintos filmuotais siužetais.

 Terminaluose pateikiama informacija apie saugomų teritorijų įdomybes ir keliavimo galimybes padėjo atrasti ypatingas Lietuvos vietas. Kiekvienas mokinys tapo aktyviu dalyviu, galinčiu liesti, klausyti, pajausti nepakartojamą gamtos grožį.

 

Organizatorės: Eleonora Ališauskienė

                                                                                                                                                                                                      Lidija Voitkevič

30070285_1861465673873356_397109053_oNuotraukas galite pamatyti čia.