Gaisrinės saugos pratybos Vilniaus Pavilnio pagrindinėje mokykloje


Birželio 13 d. 12.10 val. Vilniaus Pavilnio pagrindinės mokyklos darbuotojas telefonu 112 pranešė, kad mokykloje kilo gaisras. Galime tik pasidžiaugti, kad tai tik evakuacijos pratybos, kurių tikslas – praktiškai atlikti mokinių ir personalo evakuaciją, tobulinti evakuacijos organizavimą bei veiksmų koordinavimą, mokyti mokyklos bendruomenę, kaip elgtis mokykloje kilus gaisrui ar kitoms ekstremalioms situacijoms. Pratybų metu gaisro židinį imitavo antro ir trečio aukšto patalpose paleisti dūmai. Suskambėjęs įspėjamasis pavojaus signalas (2 trumpi ir 1 ilgas skambučio skambėjimai) pranešė visiems apie gaisro pavojų, buvo pradėta evakuacija.

Mokytojai, kurie tuo metu klasėse turėjo pamokas, išvedė mokinius pro evakuacinius išėjimus pagal žalias rodykles. Klasių langus uždarė, o duris paliko uždarytas, bet neužrakintas. Visi evakuavosi iš mokyklos patalpų ir susirinko saugioje sutartoje ir pažymėtoje vietoje – sporto aikštelėje, lauke.

Atvykus pirmosioms priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgoms mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, vykdanti direktoriaus funkcijas Jūratė Venciuvienė pranešė, kad “Dega antrame aukšte esantis matematikos kabinetas. Darbuotojas suskaičiavęs visus žmones nesurado 6 (8 kl. mokinių) ir 2 mokytojų. Galimai jie pasimėtė dūmuose. Į telefoninius skambučius niekas iš jų neatsiliepia”.

Ugniagesiai atliko žmonių paieškos ir gaisro gesinimo darbus.

Evakuacijai pasibaigus įvyko pratybų bei atliktų veiksmų aptarimas, kaip mokyklos mokytojai, mokiniai ir aptarnaujantis personalas pasiruošę gaisro pavojui.

Šios pratybos susilaukė didelio mokyklos bendruomenės susidomėjimo. Tikimasi, kad jos atnešė naudos ne tik mokiniams, bet ir visam mokyklos personalui, dar kartą primindamos visiems civilinės saugos žinias bei, tinkamus veiksmus evakuacijos metu.

Civilinės saugos pratybos parodė, jog mokyklos bendruomenė yra organizuota, kilus pavojui geba tiksliai vykdyti nurodymus, veikia vieningai ir darniai.

Vilniaus Pavilnio pagrindinės mokyklos bendruomenė

a32fd73ca25f9093ffb2fcadbc2ebea2_XL

http://l24.lt/lt/svietimas/item/250458-gaisrines-saugos-pratybos-vilniaus-pavilnio-pagrindineje-mokykloje