Kūrybinė dailės piešinių paroda ,,Grotažas“


Šių metų spalio 19 dieną mūsų mokyklos erdves papuošė kūrybinė dailės darbų paroda ,,Grotažas“. Tai pirmieji grotažo technika atlikti mūsų mokinių darbai.

,,Grotažo“ parodoje dalyvavo mūsų mokyklos auklėtiniai – 6a ir 7b klasės mokiniai. Iš pradžių mokiniams buvo paaiškinta grotažo technika, tam, kad jie sugebėtų atlikti nuostabius kūrybinius dailės darbus. Mokiniams šis užsiėmimas yra ypač naudingas, nes grotažo technika reikalauja kruopštumo, susikaupimo, lavina smulkiąją motoriką, formuoja sklandžius ir tikslius pirštų judesius.  Pirmiausia mokiniai piešimo popieriaus lapą nuspalvino spalvotomis vaškinėmis kreidelėmis ir (arba) tolygiai jį įtrynė žvake. Kai popierius jau buvo padengtas vašku, atėjo laikas juodam guašui.  Buvo panaudota tapybos technika. Juo mokiniai nudažė visą lapą (A3 formato), stengėsi vandens nenaudoti. Paruoštą popieriaus lapą mokiniai paliko džiūti. Kol dažai džiūvo, mokiniai kūrė trumpus eskizus ant A4 formato lapo. Kiekviena klasė turėjo atskleisti savo tematiką, pavaizduoti atitinkančias temas – 6a klasės tema ,,Mano vasaros peizažas”, o 7 b klasės tema – ,,Urbanistika“. Tuomet braižiklio pagalba (mediniu pagaliuku, pieštuku ar pan.) pradėjo “piešti”-raižyti savo numatytą klasės eskizą. Netrukus išryškėjo pirmieji kontūrai: eglių šakos, namai, namų stogai, gatvės, tvoros ir galiausia žmonės.

Visas kūrybinis darbas reikalavo daug kantrybės, kruopštumo ir meninės nuovokos. Mokiniai sugebėjo puikiai atlikti savo kūrybinius dailės darbus. Papuošti mokyklos erdves – buvo vienas malonumas mūsų mokyklos mokiniams!

Parengė technologijų ir dailės mokytoja Edita Kazakevičienė

20181022_073617